27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiDacă ai încredere să dai bani statului, Guvernul te așteaptă!

Dacă ai încredere să dai bani statului, Guvernul te așteaptă!

Planurile investiționale pentru a doua jumătate a anului pandemic 2020 sunt strâns legate de finanțare. Statul vrea să scape de creditele bancare prin împrumuturi atrase de la populație prin vânzarea de obligațiuni de stat.

„Este un program prin care noi sperăm ca românii, dacă au încredere în Guvern, să investească în aceste obligaţiuni, iar banii aceia vor fi folosiţi pentru investiţii. Sunt pentru a reconstrui România. Este un program de emisiuni de obligaţiuni care vine alături de programul economic pentru a construi România, pentru a reclădi România.”, a anunțat luni seară Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, citat de News.ro.

Ordinul de lansare a emisiunii de obligațiuni de stat este semnat și ministrul speră ca primele atrageri de fonduri de la populație să fie pe 1 iulie. Obligațiunile vor fi emise pentru o perioadă de 5 ani, cu o relaxare a condițiilor de acordare: „Pentru persoane fizice cred că mergem până la 5 ani, dar este un program, este adevărat că este construit pe ceea ce era până acum, dar noi l-am făcut mai flexibil. Înainte puteai să pui banii în acest program şi nu puteai să-i mai scoţi cinci ani de zile, noi dăm şi nişte bonificaţii.”

Florin Cîțu nu a precizat la ce dobândă să se aștepte românii care vor să intre în contractul financiar cu statul dar a catalogat-o, cităm: „o dobândă competitivă, o dobândă bună.” Ministrul Finanțelor Publice a anunțat că în primele șase luni ale anului s-au făcut împrumuturi bancare în lei pe perioade de 15 – 20 ani, la dobânzi în jurul valorii de 3%.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă