32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSocialStart pentru admiterea la liceu. Ghidul complet și etapele de urmat

Start pentru admiterea la liceu. Ghidul complet și etapele de urmat

Ministerul Educației anunță că, miercuri, începe admiterea la liceu, prima etapă fiind repartizarea computerizată a elevilor programată pentru 24 iulie. Părinții și elevii sunt sfătuiți să întocmească o listă a specializărilor dorite, în ordinea preferințelor, verificând cu atenție codurile aferente.

În ceea ce privește admiterea la liceu din acest an, se recomandă completarea unui număr suficient de opțiuni pentru a evita nerepartizarea.

Ministerul Educației a publicat un Ghid pentru admiterea la liceu 2024, disponibil pe site-ul oficial. Documentul oferă recomandări părinților și elevilor, subliniind importanța alegerii corecte a specializărilor și asigurării unui număr adecvat de opțiuni pentru a preveni situațiile în care elevii rămân nerepartizați.

Calendarul admiterii la liceu include următoarele etape importante:

  • 10 iulie: publicarea ierarhiei candidaților
  • 15-16 iulie: completarea opțiunilor și repartizarea pe locurile speciale pentru romi și CES
  • 18 iulie: repartizarea candidaților și comunicarea rezultatelor pentru admiterea în învățământul special
  • 11-22 iulie: completarea opțiunilor în fișele de înscriere, împreună cu părinții și profesorii diriginți
  • 24 iulie: repartizarea computerizată

Pentru elevii nerepartizați, o a doua sesiune de repartizare computerizată va începe pe 2 august.

Marți, Ministerul Educației a publicat rezultatele finale ale Evaluării Naționale. Au fost depuse 27.640 de contestații, reprezentând 8,76% din numărul total de lucrări. După reevaluare, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 a crescut la 74,5% (113.911 elevi), o creștere de 0,1% (203 elevi) față de rezultatele inițiale.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă