12 C
București
marți, 4 octombrie 2022
AcasăInternațional„Starea de calamitate” prelungită cu un an în Filipine din cauza cauza...

„Starea de calamitate” prelungită cu un an în Filipine din cauza cauza pandemiei de COVID-19

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte a prelungit cu încă un an ”starea de calamitate”. Aceasta a fost impusă în 2020, la începutul pandemiei de COVID-19, relatează DPA.

Într-o proclamaţie semnată vineri, Duterte a prelungit măsurile de urgenţă până la 12 septembrie 2022, dincolo de mandatul său de preşedinte. În Filipine sunt programate alegeri prezidenţiale în mai 2022.

Duterte a instituit iniţial „starea de calamitate” timp de şase luni în martie 2020 pentru a ajuta guvernul să implementeze un lockdown din cauza pandemiei de coronavirus, apoi a prelungit-o cu încă 12 luni.

„Numărul de cazuri şi de decese asociate COVID-19 continuă să crească în pofida eforturilor şi a intervenţiilor de a opri răspândirea virusului”, se arată în proclamaţie.

Prelungirea stării de calamitate ar permite agenţiilor guvernamentale să continue implementarea programului de vaccinare şi să utilizeze fondurile necesare pentru pregătire în caz de dezastre şi răspuns pentru a opri răspândirea COVID-19, se precizează în text.

Ministerul Sănătăţii a raportat vineri 17.964 de noi cazuri de coronavirus în Filipine, numărul total de cazuri la nivelul întregii ţări ajungând la peste 2,17 milioane. Bilanţul deceselor a crescut cu 168, ajungând la 34.899.

Peste 15 milioane de filipinezi, sau peste 13% din populaţia ţării, a fost până în prezent complet vaccinată.

Guvernul filipinez şi-a propus să vaccineze până la 70% din populaţie până la sfârşitul anului şi până la 90% până în 2022, transmite AGERPRES.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia mută un submarin nuclear cu rachete la bord

Rusia mută un submarin nuclear având la bord rachete de tip Poseidon, avertizează observatori citați de presa occidentală. Este vorba de un submarin cu propulsie...

Cinci persoane au murit după ce un șofer beat a lovit o stație de autobuz în Bratislava

Cel puțin cinci persoane au fost ucise după ce un șofer beat a intrat într-un grup de studenți într-o stație de autobuz din Bratislava. Poliția...

Premierul Ciucă anunță o creștere a pensiilor cu 11%

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, la finalul ședinței conducerii PNL, că este posibilă o majorare a pensiilor cu 11%, dar o decizie finală...
Ultima oră
Pe aceeași temă