27.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalSoția cancelarului german, Olaf Scholz, a demisionat. Ocupa funcția de ministru al...

Soția cancelarului german, Olaf Scholz, a demisionat. Ocupa funcția de ministru al Educației

Soția cancelarului german, Olaf Scholz, a declarat că renunță la funcția de ministru al educației, invocând un dezacord în cadrul partidului său cu privire la o propunere politică, transmite AP News.

Britta Ernst, în vârstă de 62 de ani, este din 2017 ministru al educației în landul Brandenburg, situat în estul țării, care înconjoară Berlinul. Ca și Scholz, ea este membră a Partidului Social-Democrat de centru-stânga.

Ernst a declarat că a fost întotdeauna “o mare onoare și o plăcere” să conducă ministerul său. Dar ea a declarat că este nevoie de o “mare unitate” pentru a face față provocărilor cu care se confruntă.

Ernst va fi înlocuită în funcția de ministru al educației de Steffen Freiberg, care până acum era adjunctul ei. În Brandenburg vor avea loc alegeri de stat în toamna anului 2024.

Activitatea lui Ernst este separată de cea a soțului ei, care a fost primarul orașului Hamburg între 2011 și 2018 înainte de a reveni în politica federală ca ministru de finanțe. În Germania, educația este aproape în întregime responsabilitatea celor 16 guverne de land ale țării.

Ernst a fost membră a legislativului de stat din Hamburg, orașul său natal, din 1997 până în 2011. Ea a fost ministru al educației în landul nordic Schleswig-Holstein din 2014 până când un guvern de centru-stânga din această regiune a pierdut puterea în 2017.

Guvernatorul landului Brandenburg, Dietmar Woidke, a declarat că regretă demisia lui Ernst și a afirmat că aceasta și-a condus ministerul “cu viziune și mână fermă în vremuri dificile”, inclusiv în timpul pandemiei COVID-19.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Metoda prin care Italia încearcă să acopere datoria externă uriașă

 Planul face parte din eforturile prim-ministrului Giorgia Meloni de a ţine sub control a doua cea mai mare datorie publică din zona euro,...

Comisia Națională pentruControlul Activităților Nucleare a autorizat centrala nucleară NuScale, cu reactoare mici

CNCAN a aprobat Documentul Bază de Autorizare (DBA) pentru centrala nuclearoelectrică NuScale-Nuclearelectrica cu reactoare modulare mici, cu o putere instalată brută de 462 MW...

Povestea femeii care s-a vindecat miraculos de cancer prin puterea rugăciunii la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva va începe pe 7 octombrie, la primă oră. După citirea Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva, racla cu sfintele moaște...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies