6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăPoliticăSorin Grindeanu a pus securiștii pe urmele lui Alin Nica

Sorin Grindeanu a pus securiștii pe urmele lui Alin Nica

Președintele Consiliului Județean Timiș este convins că Sorin Grindeanu a montat piesa cu fotografia din Dubai, acolo unde a fost urmărit și fotografiat. În UM-urile de presă, s-a invocat o legătură a președintelui PNL cu anumiți interlopi.

Bătălia e pentru noul terminal de tip cargo de pe Aeroportul Timișoara. Nica a găsit un investitor din Emiratele Arabe Unite. Deși i s-a solicitat transferul terenului, Sorin Grindeanu, actualul ministrul al transporturilor, nu vrea să miște un deget, spun sursele locale.

„Am purtat discuții avansate în luna martie cu un investitor important care și-a arătat disponibilitatea de a se implica foarte rapid în acest proiect. Din păcate, ministrul Grindeanu a reacționat extrem de violent spunând ceva despre cazul Belina, ceva ce doar el și prietenul lui Dragnea înțeleg. Diferența dintre mine și domnul Grindeanu este că eu gândesc proiecte în folosul cetățenilor și nu mă tem de parteneriatele public-private, pe care, ca un liberal adevărat, le consider foarte bune și eficiente. Domnul Grindeanu în schimb, a rămas la nivelul Belina. Ar fi bine să reușească să facă pasul înainte și să depășească etapa `Dragnea mă ține de mânuță`. Este inacceptabil ca investițiile importante pentru județul Timiș, precum terminalul cargo sau centura de sud a Timișoarei, să fie blocate de fricile și orgoliile mărunte ale PSD-istului Grindeanu. A spus că face terminalul, să-l facă atunci, căci toată lumea așteaptă”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș, la sfârșitul lunii mai 2022, potrivit Tion.ro.

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, le-a spus primarilor liberali din judeţ că le va “veni de hac” celor care au orchestrat în media scandalul de la Dubai, acolo unde a fost surprins într-o fotografie alături de un personaj din lumea interlopă. Nica este convins că în spatele acestui scandal ar sta ministrul Sorin Grindeanu, dar şi unii “colegi de-ai noştri”.

Mai întâi în Cancan şi apoi pe mai multe site-uri şi televiziuni naţionale, azi a izbucnit un imens scandal protagonist fiind preşedintele CJ Timiş şi al PNL Timiş, Alin Nica. El a fost prezentat alături de un personaj din lumea interlopă, Cristian Birlic, la o masă în Dubai. Birlic era intermediarul unei afaceri prin care un şeic din Emiratele Arabe Unite intenţiona să se asocieze cu CJ Timiş pentru construirea unui hub la Aeroportul Internaţional Timişoara. Din partea lui Nica, intermediar a fost consilierul său personal, Iosif Nicoară, poreclit “Borsetă”, care apare, la rândul lui în poză. De altfel, la începutul lunii martie, Nica anunţa această afacere, însoţind o postare pe contul său de Facebook cu o fotografie în care apărea cu Anyian Kutty, director al firmei Clarion. Singura problemă a lui Nica este că terenul pe care intenţiona să facă hub-ul este al Ministerului Transporturilor.

Primarii fac haz

În urma scandalului, pe Grupul de WhatsApp al primarilor PNL din Timiş au fost postate mai multe articole şi clipuri video referitoare la această afacere. Scandalul a avut şi accente comice, Birlic fiind prezentat ca bun prieten cu Ţancă Uraganu, care i-a dedicat şi o manea. Solicitat de primari să aibă o reacţie la scandal, Alin Nica a spus că le va “veni de hac” celor care l-au orchestrat, dar şi celor care l-au pozat alături de Birlic. El le-a spus primarilor că principalul responsabil ar fi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar şi unii “colegi de-ai noştri”. Un edil i-a atras atenţia că primarii nu au fost în Dubai, astfel că ar putea fi “colegi” doar din CJ Timiş. De menţionat că în presă Nica a declarat că nu-l cunoaşte pe Birlic. Cel mai probabil el este convins că în spatele afacerii ar fi Grindeanu, fiindcă acesta a refuzat să transfere terenul de la aeroport de la minister la CJ Timiş, Mai mult, Grindeanu a afirmat că o astfel de afacere, asemănătoare cu aceea de la lacul Belina, ar deschide larg porţile la Jilava.

Vicepremierul PSD, actualul ministru al transportulurilor, n-a avut nicio reacție.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...

România, „campioana” Uniunii Europene la producția de floarea soarelui în 2022

România s-a clasat anul trecut pe primul loc în Uniunea Europeană la floarea soarelui atât din punct de vedere al producţiei obţinute, cât şi...

Calitatea aerului din casa ta contează mai mult decât crezi!

Acasă… locul unde ar trebui să te simți cel mai bine. Indiferent că lucrezi de acasă și petreci cel mai mult timp în spațiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă