10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Soacra lui Remus Rădoi a fost amendată de Consiliul Concurenţei

Aceasta a fost organizată de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara, în vederea atribuirii „Contractului de prestare servicii de pază – DS Hunedoara 2017”.

Potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în acte, cele două firme au ca administrator şi asociat unic pe Maria Oprescu, soacra omului de afaceri Remus Rădoi, informează News.ro.

Remus Rădoi, zis „Codiţă”, a fost anul trecut prezentat de presă, în contextul Cazului Caracal, drept unul dintre cei mai temuţi şi influenţi oameni de afaceri din judeţul Olt, devenit cunoscut după ce a recunoscut legătura strânsă pe care o are cu poliţia.

„Autoritatea de concurenţă a constatat că, cele două companii s-au înţeles şi, în urma unui schimb de informaţii sensibile, şi-au coordonat comportamentului concurenţial, astfel încât să nu se concureze în cadrul licitaţiei”, precizează autoritatea de concurenţă într-un comunicat.

Amenzile au fost aplicate astfel:  Safety Security SRL a fost amendată cu 396.608 lei, iar Spartan pază şi Protecţie SRL cu 52.921 lei.

„Având suspiciuni referitoare la cele două companii, RNA Romsilva a sesizat autoritatea de concurenţă, care a declannşat investigaţia în noiembrie 2017”, mai arată Consiliul Concurenţei.

Conform Legii Concurenţei, sunt interzise orice înţelegeri între companii ori practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare ori de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare.

Ultima oră
Pe aceeași temă