36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalSirienii din Turcia se tem pentru viitorul lor! Decizia luată de Erdogan

Sirienii din Turcia se tem pentru viitorul lor! Decizia luată de Erdogan

Planul brusc al președintelui Tayyip Erdogan de a-l invita la discuții pe omologul său sirian, Bashar al-Assad, a stârnit temeri în rândul sirienilor din Turcia. Ei se gândesc că ar putea fi trimiși înapoi, la o săptămână după o serie de violențe anti-migranți care i-au zdruncinat deja, scrie Reuters.

Ankara a rupt legăturile cu Damascul în 2011, după ce a început războiul civil din Siria, iar forțele turce au sprijinit forțele anti-Assad din nord. Însă, în ultimele două săptămâni, Erdogan a subliniat necesitatea unei reconcilieri cu vecinul Turciei.

CITEȘTE ȘI – DIICOT a reținut două persoane care ar fi vândut ecstasy la SAGA

Duminică, el a fost citat spunând că l-ar invita pe Assad „oricând” pentru a reface relațiile cu Siria, așa cum erau în trecut. Acestea au fost rupte de războiul care a atras SUA, Rusia, Turcia și mai multe grupuri armate.

Există temeri că Erdogan va încheia o înțelegere cu Assad și îi va trimite pe sirieni înapoi în părțile țării controlate de Damasc. Există, de asemenea, persoane care se tem că le va fi retrasă cetățenia turcă,

a declarat Samir Alabdullah, de la Centrul non-profit Harmoon pentru studii contemporane din Istanbul.

Turcia găzduiește mai mulți refugiați decât orice altă națiune.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă