1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSocialSindicaliștii vor picheta miercuri Primăria București după anunțul unui posibil val de...

Sindicaliștii vor picheta miercuri Primăria București după anunțul unui posibil val de disponibilizări

Sindicaliștii anunță că miercuri vor picheta Primăria București, după ce reprezentanții municipalității au promovat un proiect de hotărâre privind încetarea activității Centrului de Protecție a Plantelor București, urmând să se facă disponibilizări.

Sindicatul Forum din administrația publică București, afiliat la Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA), afiliată la Confederația Cartel Alfa, reia, miercuri, acțiunea de protest prin pichetare pe trotuarul vizavi de Primăria Municipiului București, între orele 10.00 – 12.00, conform stiripesurse.ro.

Acțiunea de protest vine după promovarea de către PMB a unui proiect HCGMB, privind încetarea activității Centrului de Protecție a Plantelor București, serviciu public de interes local al Municipiului București, prin care se vor disponibiliza toți salariații, majoritatea fiind membri ai Sindicatului Forum.

„În urma întâlnirii din 3 octombrie, Directia Relații cu ONG, Sindicate si Patronate ne-a înaintat adresa DROSP nr. 173245/16.10.2023, ce reprezintă, de fapt, minuta întocmită de reprezentantul PMB. Lipsa oricărui angajament de a modifica proiectul HCGMB privind încetarea activității Centrului de Protecție a Plantelor în una de comasare cu altă instituție, fără a se desființa activitatea specifică”, spun sindicaliștii.

Noi proteste au loc în București și Cluj, duminică seara: „Nu vrem să fim o nație de hoți. Apărăm democrația!”. Primăria Capitalei nu a autorizat manifestația, Protestatarii, supravegheați de jandarmi

Câteva zeci de persoane au protestat, duminică seară, prin scandarea unor lozinci anti-guvernamentale, în centrul municipiului Cluj-Napoca, iar apoi au pornit într-un marș pe străzile din zonă, informează Agerpres.

Ei au strigat: „Justiție, nu corupție”, „DNA urmează să vă ia”, „Nu vrem să fim o nație de sclavi” sau „București, nu uita, Clujul e de partea ta”.

Oamenii au adus cu ei și pancarte care aveau de asemenea mesaje anti-corupție, precum „Infractorii atacă justiția. Trădătorii de țară legalizează corupția”, „Fără penali în Parlament”, „CCR, depolitizează-te” sau „Fără infractori de niciun fel în Guvern”.

În Capitală, mitingul anti-PSD s-a încheiat în jurul orei 22.30. Un manifestant a pus cătuşe pe poarta sediului PSD din Kiseleff, iar un altul a lipit poza lui George Soros lângă sigla partidului de pe aceeaşi poartă, potrivit News.ro.

21.20: Aproximativ 200 de persoane protestează, duminică seara, în fața sediului PSD din Capitală, după ce au anterior au manifestat aproximativ 40 de minute în Piața Victoriei, potrivit Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA și UE vor creșterea exporturilor de cereale ale Ucrainei, prin România

O nouă reuniune dedicată facilitării exporturilor de cereale ale Ucrainei s-a desfășurat în România, la Tulcea, cu participarea unor oficiali ai României, Ucrainei, Republicii...

Aproape 80% dintre românii aflaţi în străinătate şi-au rezervat zboruri spre România, de sărbători

Opt din zece români din Diaspora (79%) şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorilor de iarnă, arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă