21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiSimona Halep a câștigat turneul de la Melbourne

Simona Halep a câștigat turneul de la Melbourne

Simona Halep a câștigat turneul de la Melbourne (Australia). Halep a învins-o în două seturi pe rusoaica Veronika Kudermetova. Scorul finalei de la Melbourne a fost 6-2, 6-3. Meciul s-a disputat duminică, 9 ianuarie 2022.

Jucătoarea din România a câștigat până acum toate cele trei meciuri pe care le-a jucat cu Kudermetova. Imediat după victoria de la Melbourne, Halep a avut o scurtă declarație în care a spus, că, în opinia ei, Kudermetova nu a avut „cel mai bun meci”.

Principala favorită la Melbourne fusese Naomi Osaka. Aceasta, însă, s-a retras.

Turneul de la Melbourne este urmat de cel de la Sydney

În Australia, peste o săptămână, se va desfășura turneul de la Sydney. De la acesta, însă, Halep s-a retras.

În urma rezultatului de la Melbourne, Simona a urcat în clasamentul mondial WTA de pe locul 20 pe locul 15. La sfârșitul anului 2021, Simona declara că obiectivul ei pentru anul 2022 este să revină în „Top 10”. Pe primul loc WTA este Ashleigh Barty.

Pe locul 19 WTA se găsește în acest moment Emma Răducanu. Ea n-a jucat la Melbourne dar urmează să joace la Sydney. Emma Răducanu a ieșit recent din izolare după ce fusese testată pozitiv Covid.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă