21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiÎn sfârșit, a apărut primul candidat la şefia DNA

În sfârșit, a apărut primul candidat la şefia DNA

Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA.

Informaţia a fost confirmată pentru Agerpres de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Noua procedură se desfăşoară în perioada 6 august – 6 septembrie.

Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Cele mai citite

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...

Recent eliberat din închisoare, prins în flagrant în timp ce transporta 7 grame de heroină

La data de 26.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au decis reținerea unui individ,...

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...
Ultima oră
Pe aceeași temă