22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaȘef al spionajului SUA: Putin se pregătește pentru un război prelungit în...

Șef al spionajului SUA: Putin se pregătește pentru un război prelungit în Ucraina

Statele Unite(SUA) consideră că președintele rus Vladimir Putin se pregătește pentru un conflict lung(război prelungit) în Ucraina și că o victorie a Rusiei în Donbas, în estul țării, ar putea să nu pună capăt războiului, a declarat marți directorul american de informații naționale Avril Haines.

 „Evaluăm că președintele Putin se pregătește pentru un conflict prelungit în Ucraina, în timpul căruia încă intenționează să atingă obiective dincolo de Donbas”, a spus Haines parlamentarilor.

Atacul Rusiei asupra Kievului a fost înfrânt în martie de puternica rezistență ucraineană.

Rusia, care numește invazia „o operațiune militară specială”, a trimis mai multe trupe în Ucraina pentru o ofensivă uriașă luna trecută în partea de est a țării, dar câștigurile sale au fost lente.

SUA crede că Putin va miza pe un război prelungit în Ucraina pentru că sancțiunile occidentale e posibil să slăbească

Haines a adăugat că Putin mizează pe faptul că sancțiunile occidentale vor slăbi în timp și, pe măsură ce conflictul va continua, vor exista îngrijorări cu privire la modul în care se va dezvolta în lunile următoare.

„Combinat cu realitatea că Putin se confruntă cu o nepotrivire între ambițiile sale și actualele capacități militare convenționale ale Rusiei, înseamnă probabil că în următoarele câteva luni s-ar ajunge pe o traiectorie imprevizibilă și cu potențial de escaladare”, a adăugat Haines.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă