22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăPoliticăSecretarul general NATO și secretarul de stat al SUA vin la București

Secretarul general NATO și secretarul de stat al SUA vin la București

Secretarul general NATO și secretarul de stat al SUA vin la București, pentru a participa la reuniunea miniștrilor de Externe din țările NATO.

Lucrările reuniunii miniștrilor din NATO se desfășoară în perioada 29 – 30 noiembrie 2022 la Palatul Parlamentului din București. Dar oficialii străini sosesc în România încă din ziua de luni, 28 noiembrie. De exemplu, secretarul de stat al SUA, Antony J. Blinken, se va afla în România, în perioada 28 – 30 noiembrie.

Gazda evenimentului de la București va fi ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

„Secretarul de stat Antony J. Blinken se va afla în 🇷🇴 România, în perioada 28-30 noiembrie, pentru a participa la Reuniunea miniștrilor de externe ai #NATO. Reuniunea de la București se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, punerea în aplicare a noului concept strategic al NATO, securitatea energetică, protecția infrastructurii critice și eforturile NATO de a construi capacitatea și de a consolida reziliența în 🇲🇩 Republica Moldova, 🇬🇪 Georgia și 🇧🇦Bosnia și Herțegovina.

De asemenea, secretarul Blinken și Prim-ministrul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziția „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic”, un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice și culturale dintre poporul român și cel american. Secretarul Blinken va mai avea întrevederi separate cu președintele României Klaus Iohannis, ministrul român de externe Bogdan Aurescu și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg”, a anunțat Ambasada SUA în România.

În ziua de marți, 29 noiembrie, ministrul Aurescu și secretarul de stat Blinken vor avea consultări politice, la sediul MAE.

Secretarul general NATO va fi primit la Cotroceni

Cu privire la liderul NATO, Jens Stoltenberg, acesta va fi primit luni la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis. Președinția României a anunțat că primirea oficială va fi luni la ora 16,15.

România a mai găzduit un summit NATO în aprilie 2008. Reuniunea din 2008 a fost cu participarea de șefi de state și de șefi de guverne. La acea reuniune, în România a venit și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă