24.5 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSănătateSe organizează un concurs de rezidențiat suplimentar, pentru locurile neocupate

Se organizează un concurs de rezidențiat suplimentar, pentru locurile neocupate

Ministerul Sănătății anunță că va organiza un concurs de rezidențiat suplimentar, pentru locurile neocupate.

“Având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităților deficitare (medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirugicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală etc) precum și faptul că licențiații facultăților de medicină obțin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenți, Ministerul Sănătății evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate”, a precizat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă postat pe internet.

Acest concurs ar putea fi organizat, în mod extraordinar, în prima jumătate a anului 2023.

Decizia privind concursul suplimentar a fost anunțată după ce s-a finalizat repartiția candidaților care au obținut punctaj de promovare la Concursul de admitere în Rezidențiat, sesiunea 20 noiembrie 2022. Concursul din 20 noiembrie a fost organizat de Ministerul Sănătății în colaborare cu cele șase Universități de medicină și farmacie.

După validarea rezultatelor concursului din noiembrie 2022, la domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs. La domeniile Medicină Dentară și Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea din 20 noiembrie 2022. “Absolvenții licențiați ai acestor facultăți au drept de liberă practică, fără a fi necesară promovarea concursului de rezidențiat și dobândirea titlului de specialist”, precizează Ministerul Sănătății.

Va fi concurs de rezidențiat suplimentar la “Chirurgie generală” și “Medicină de urgență”

Repartiția celor care au promovat rezidențiatul s-a realizat în perioada 27 – 29 noiembrie 2022. Dintre locurile neocupate, cele mai multe sunt în specialitățile “Chirurgie generală” (99) și “Medicină de urgență” (93). Mai sunt anunțate numeroase locuri vacante la “Ortopedie și traumatologie”, “Medicină de familie” și “Sănătate publică și management”.

Acum un an, la rezidențiat fuseseră înscriși peste 12.500 de absolvenți ai facultăților de Medicină.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Agriculturii: România ar putea obţine 30 de milioane de tone de porumb anual

România ar putea obţine într-un an 30 de milioane de tone de porumb de pe două milioane de hectare de teren, după finalizarea programului...

nu l-a și spălat, când l-a scos din mocirlă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a explicat de ce Partidul Național Liberal (PNL), care stă drepți, de ceva...

Consiliul Concurenţei va lansa o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor

Consiliul Concurenţei va lansa în curând o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor, care va conţine doar produsele de bază ale căror preţuri au...
Ultima oră
Pe aceeași temă