26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialEducațieȘcolile rămân deschise indiferent de rata Covid. Există două excepții

Școlile rămân deschise indiferent de rata Covid. Există două excepții

Școlile rămân deschise indiferent de rata Covid, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Decizia a fost luată joi, 13 ianuarie 2022.

Conform acestei decizii, oricât de mult ar crește numărul de infectări și indiferent de procentul cadrelor didactice vaccinate anti – Covid, cursurile se vor ține în format fizic, în clase.

O situație care ar muta din nou cursurile în online va fi legată de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

Școlile rămân deschise dacă numărul de paturi ocupate în spital este sub 75 la sută

Dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate peste 75 la sută, cursurile din județul respectiv trec în sistem online. După o asemenea situație, redeschiderea școlilor din județ se face atunci când gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale scade sub 70 la sută.

Separat, cursurile se vor muta din clasă în online pentru o perioadă de 10 zile, în momentul apariției a trei cazuri confirmate de Covid în aceeași clasă sau grupă.

Aceste reguli sunt incluse în Hotărârea CNSU nr. 3 / 2022.

Miercuri, cu o zi înainte de emiterea acestei hotărâri, municipiul București intrase în scenariul roșu. Miercuri, Bucureștiul a avut o incidență a pandemiei de 3,32 cazuri la mie.

Cu două zile mai înainte, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, încă mai anunța că școlile se pot închide la o incidență de peste 3 la mie. Ar fi intrat în online cursurile din școlile cu profesori vaccinați sub 60 la sută.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă