3.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomesanatateScandal uriaș/ Medicii stomatologi din Timiș sunt privați de dreptul constituțional de...

Scandal uriaș/ Medicii stomatologi din Timiș sunt privați de dreptul constituțional de vot. Se cere intervenția ministrului Alexandru Rafila!

În mai multe filiale ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România se organizează alegeri pentru conducerea organizației.

Județul Timiș a fost ținta atacurilor repetate ale conducerii centrale. De data aceasta, s-a comis un nou abuz.

„Comisia Electorală Centrală pentru organizarea alegerilor pentru conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România a lăsat fără drept de vot peste 1.900 de medici stomatologi din Timiș. Cu patru zile înaintea datei alegerilor pentru colegiul medicilor dentiști din județul nostru, decizia comisiei electorale centrale nr 63 din 5 noiembrie 2023 omite în anexa ei Timișul din lista județelor României!, scrie PressAlert.ro.

Deși chiar pe site-ul Colegiului Medicilor Stomatologi din România figurează în județul Timiș peste 1.900 membri activi, aceștia înseamnă ca sunt în regulă și atunci ar trebui să să voteze. Atfel, dacă nu suntem activi, urmează să ne închidă cabinetele cu poliția la ușă? Ne înscriem în colegiul medicilor stomatologi din Ungaria sau Germania? Că până la urmă suntem în UE. Poate ei ne vor, dacă Bucureștiul nu ne vrea,” a transmis Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER), filiala Timiș.

Ca pe vremea bunicilor, scoși din casă cu duba

Stomatologii timișeni invoca amintirea unor vremuri demult apuse și solicită intervenția ministrului Sănătății.

„Senzația este de întoarcere în timp, când Ceaușescu spunea că la Timișoara sunt niște grupuri de huligani care sparg vitrine susținuți de agenturi străine. Facem un apel public către ministrul Sănătății, domnul prof. univ dr. Alexandru Rafila, care a stopat în acest an mai multe rânduri de derapaje autocratice ale actualei conduceri a CMSR, care afectau dreptul de liberă practică al medicilor stomatologi și chiar garanțiile unui vot corect la alegerile din 11 noiembrie: domnule ministru, noi, medicii stomatologi din orașul martirizat la Revoluția din 1989, dorim să votăm!

Suntem aproape 2.000 de medici stomatologi care tratăm pacienți în Timiș, România și ne cerem public dreptul constitutional de a alege și de a fi aleși! Mesajul nostru, de aici, din Timișoara, pentru toți colegii din țară: Vă rugăm, mergeți la vot pe 11 noiembrie și votați cu gândul la noi, cei care am fost lipsiți de acest drept democratic de reprezentare profesională! Noi, cei din județul Timiș, se pare că nu avem această șansă”, mai spune mesajul SSER Timiș, semnat de mai mulți medici, în frunte cu președintele filialei, doctorul Bogdan Bâldea.

În decursul acestui an, conducerea CMSR de la București a înființat o falangă ilegală, dovedită de instanță. Președintele CMSR, Ecaterina Ionescu, duce de mai multă vreme o luptă personală cu dr Delia Barbu, președintele filialei Timiș, pe care a târât-o în zeci de procese.

Instanțele de judecată au decis că filiala Sinescu e ilegală. Faptul că azi, aproape două mii de medici sunt privați de dreptul constituțional de a alege și de a fi aleși, e ca un efect al războiului dintre CMSR București și CMSR Timiș.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Tragedie în Polonia! Patru persoane au decedat

Patru persoane au murit într-un accident produs la mina Sobieski din Jaworzno, în sudul Poloniei, a anunțat, marți, oficialii, notează Reuters. Anna Swiniarska-Tadla, purtător de...

Cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră din Capitală se apropie de final. Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 devine un ”bulevard” verde!

Se numără zilele până când vom circula pe cel mai nou pasaj rutier suprateran din Capitală. Cu o lungime de aproximativ 700 de metri,...

Remontada ardelenească în Giulești. Rapid a condus cu 2-0, dar a pierdut

Universitatea Cluj a reușit o revenire de senzație și a învins-o pe Rapid cu scorul de 3-2, pe Giuleşti, în ultimul meci al etapei...
Ultima oră
Pe aceeași temă