0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeȘtirile zileiScandal pe stradă. Poliția Locală contra Poliției Rutiere

Scandal pe stradă. Poliția Locală contra Poliției Rutiere

UPDATE 13.00: Agentul de la Poliția Rutieră a fost convocat, sâmbătă la prânz, să dea explicații în fața Direcției Control Intern din cadrul Poliției Rutiere.

————————————————–

Un polițist rutier, aflat pe motocicletă, a remarcat un polițist local, aflat la volanul unei mașini, care săvârșise o contravenție. Agentul de la Poliție Rutieră i-a cerut polițistului local să se legitimeze, dar acesta a refuzat să prezinte actele și a dat un telefon, se pare, către șefii lui de la Poliția Locală.

Polițistul local a spus că el se află în timpul serviciului și a mai susținut că polițistul rutier nu are dreptul să-l legitimeze: “Tu m-ai găsit pe stradă, n-ai voie să-mi ceri actele mașinii!”. Întregul incident a fost filmat de camera video aflată asupra agentului de la Poliția Rutieră.

În final, agentul de la Poliția Rutieră ar fi primit și el un telefon de la șefii lui, iar drept urmare, a renunțat să mai aplice amenda și a plecat de la locul incidentului, informează, sâmbătă, Digi 24.

“Este ilegal și este foarte grav” – astfel a calificat Lucian Diniță, fost comandant al Poliției Rutiere, gestul Poliției Locale de a-și salva subordonatul de o amendă rutieră.

Într-o declarație prezentată de postul Digi 24, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a susținut că nu a intervenit personal în acest caz și că, dacă polițistul local ar fi săvârșit o contravenție, el ar fi trebuit amendat: “Dacă polițistul meu local a greșit, îmi doresc să-i dea amendă, ca să vedem ce regulă a încălcat”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trei români din patru îşi vor petrece acasă vacanţa de iarnă (sondaj)

Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face aproape 11,5%...

Un baron PSD deszăpezește drumurile din Tulcea până în 2025

Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, dar în special la CJ Tulcea, va încasa peste 4 milioane de euro pentru deszăpezirea...

Trei români din patru îşi vor petrece acasă vacanţa de iarnă (sondaj)

Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face aproape 11,5%...
Ultima oră
Pe aceeași temă