25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaȘase muncitori ucraineni au fost uciși în urma unui bombardament rusesc la...

Șase muncitori ucraineni au fost uciși în urma unui bombardament rusesc la Herson

Șase muncitori ucraineni care lucrau la deminare au fost uciși sâmbătă după ce echipa lor a fost ţinta unui bombardament rusesc în regiunea Herson.

Atacul a rănit alte două persoane, inclusiv o femeie paramedic, a raportat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, relatează The Kyiv Independent.

23 de persoane au fost ucise şi 46 rănite într-un atac asupra oraşului Herson la 3 mai, a raportat guvernatorul Oleksandr Prokudin la 4 mai, potrivit Ziarul Financiar.

Oraşul Herson şi aşezările din jur au fost supuse unui tir constant de artilerie rusă de când au fost eliberate în noiembrie, forţele ruseşti retrăgându-se pe malul estic al râului Dnipro.

Autorităţile din Herson se pregătesc să evacueze locuitorii dacă regiunea va fi supusă unor bombardamente şi mai intense.

Cum a ajuns jurnalistul italian Corrado Zunino să fie rănit la Herson, iar interpretul său ucis

Jurnalistul italian Corrado Zunino, trimis special în Ucraina al cotidianului La Repubblica, a fost rănit în urma unei ambuscade a lunetiştilor ruşi în zona oraşului Herson din sudul Ucrainei, dar interpretul său ucrainean care-l însoţea, Bogdan Bitik, a fost ucis, relatează miercuri agenţiile AFP şi EFE.

„Acum merg dinspre Herson către Odessa. Sunt bine, am o rană la umărul drept, atins de glonţul care l-a lovit pe marele meu prieten Bogdan. Cred că a murit, la începutul podului Herson. O durere infinită. Avea jacheta inscripţionată cu cuvântul „Press”” peste vesta antiglonţ, a scris jurnalistul italian pe Twitter, potrivit agerpres.ro.

Jurnalistul italian Corrado Zunino a fost rănit la Herson de lunetiști ruși, dar corpul interpretului său nu a putut fi încă recuperat

El a relatat apoi telefonic desfăşurarea incidentului: „Am fost atinşi (de glonţ), l-am văzut pe Bogdan la pământ, nu se mişca, eu m-am târât în afara liniei de foc. Am alergat până când m-am prăbuşit pe un automobil civil. Aveam sânge pe mine, m-au dus la un spital din Herson”.

La Repubblica a anunţat că interpretul ucrainean a fost ucis, dar corpul său nu a fost recuperat din cauza prezenţei lunetiştilor ruşi în zonă.

Incidentul a avut loc la intrarea pe podul principal din Herson care traversează fluviul Nipru, într-o zonă de contact între trupele ruse şi cele ucrainene după ce armata rusă s-a retras în noiembrie de pe malul de vest al Niprului şi a stabilit o linie defensivă pe malul de est, de cealaltă parte a barierei naturale reprezentate de acest fluviu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Turcia se teme de un potențial “război regional”

Turcia și-a exprimat duminică preocuparea față de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, în urma atacurilor iraniene asupra Israelului în timpul nopții, subliniind temerea de...

Americanii știau de atacul Iranului asupra Israelului. “Am anunţat Casa Albă”

Iranul a declarat că a comunicat Statelor Unite despre planurile sale de a desfășura o operațiune "limitată" împotriva Israelului ca răspuns la atacul mortal...

Bitcoin a scăzut cu 7,9%

Bitcoin a scăzut sâmbătă cu 7,9%, până la 61.842 dolari la ora 21:00 GMT, cu 5.308 dolari mai puțin față de închiderea precedentă, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă