13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăȘtirile zileiȘapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97% au reușit să traverseze pe mare, din Africa de Nord, în mod perfid, scrie Euronews.

Paza de coastă a Spaniei a salvat peste 400 de migranți care călătoreau în șapte ambarcațiuni și care încercau să ajungă în Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria și Tenerife.

52 de femei și 33 de copii se aflau printre cei care încercau să ajungă în grupul insulelor Canare din Spania.

Cel mai mare număr de sosiri a fost înregistrat în Lanzarote, unde au ajuns 209 persoane de origine subsahariană și nord-africană.

“Prima barcă a sosit astăzi dimineață și avea 48 de persoane la bord, iar acum au sosit trei bărci care au fost preluate”, a declarat Enrique Espinosa, managerul Consorțiului de Securitate și Urgențe din Lanzarote.

Din ce în ce mai mulți migranți traversează înșelătoare din Africa de Nord către porturile din Europa, adesea cu scopul de a ajunge într-o țară din UE.

Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați a declarat că, dintre cei 266.940 de migranți care au debarcat anul trecut în țările din sudul Europei, 97% au ajuns pe mare.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă