0.9 C
București
marți, 18 martie 2025
AcasăSocialSănătatea mintală, noua prioritate la locul de muncă: Nevoile angajaților s-au schimbat,...

Sănătatea mintală, noua prioritate la locul de muncă: Nevoile angajaților s-au schimbat, spun specialiștii

Dacă în trecut angajații își doreau salarii mai mari, beneficii suplimentare și un program flexibil, în prezent sănătatea mintală a devenit o prioritate atât pentru ei, cât și pentru angajatori.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 15% dintre adulții apți de muncă din întreaga lume se confruntă cu afecțiuni legate de sănătatea mintală.

În acest context, companiile își îndreaptă atenția către programe dedicate stării de bine a angajaților, într-o încercare de a menține nivelul de performanță și de a evita costurile asociate productivității scăzute.

Cristina Predoiu, fondatoarea Mental Care Health Center, subliniază pentru Ziarul Financiar că interesul companiilor pentru sănătatea mintală a crescut considerabil în ultimii ani.

„Zona de mindfulness începe să ocupe foarte mult teren în programele și beneficiile pe care organizațiile le oferă angajaților. În România încă există cerere pentru astfel de inițiative, iar toate companiile cu care colaborez au în vedere implementarea unor programe dedicate sănătății mintale”, a declarat Cristina Predoiu în cadrul emisiunii ZF Live.

Neglijarea sănătății mintale costă companiile bani și productivitate

Ignorarea sănătății mintale în rândul angajaților poate genera costuri semnificative pentru companii.

Cristina Predoiu atrage atenția asupra faptului că, pe termen lung, investițiile în programe de wellbeing pot duce la economii considerabile și la îmbunătățirea performanței.

„Costurile asociate unui colectiv care nu este sănătos sunt foarte mari. În ultimul deceniu, s-au dublat zilele de concediu luate din cauza problemelor de sănătate, iar multe dintre aceste probleme sunt de natură mintală. În plus, un mediu de lucru sănătos îmbunătățește colaborarea și coeziunea echipelor, făcând compania mai productivă și mai competitivă pe piață”, a explicat fondatoarea Mental Care Health Center pentru Ziarul Financiar.

Urmărește România Liberă pe Google NewsLinkedinTwitterFacebook și Youtube.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Clienții bancari, tot mai interesați de conciliere: Peste 800 de cereri de negociere în 2025

Părțile au ajuns la un acord în 94% dintre cazuri, iar beneficiul mediu obținut de consumatori a fost de 3.000 de euro, soluționarea principală...

Kelemen Hunor spune că actuala coaliție va „rezista” doar dacă președintele ales va fi Crin Antonescu

Actuala coaliție poate merge mai departe numai în situația în care candidatul Alianței România Înainte, Crin Antonescu, va câștiga alegerile, altfel nu se poate,...

Evaziune fiscală de peste 51 de milioane de lei, descoperită la un operator economic din Prahova

În perioada 2018 – 2024, firma a înregistrat fictiv în contabilitate, deșeuri feroase și neferoase de la persoane fizice neînregistrate fiscal Un agent economic din...
Ultima oră
Pe aceeași temă