Dacă în trecut angajații își doreau salarii mai mari, beneficii suplimentare și un program flexibil, în prezent sănătatea mintală a devenit o prioritate atât pentru ei, cât și pentru angajatori.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 15% dintre adulții apți de muncă din întreaga lume se confruntă cu afecțiuni legate de sănătatea mintală.
În acest context, companiile își îndreaptă atenția către programe dedicate stării de bine a angajaților, într-o încercare de a menține nivelul de performanță și de a evita costurile asociate productivității scăzute.
Cristina Predoiu, fondatoarea Mental Care Health Center, subliniază pentru Ziarul Financiar că interesul companiilor pentru sănătatea mintală a crescut considerabil în ultimii ani.
„Zona de mindfulness începe să ocupe foarte mult teren în programele și beneficiile pe care organizațiile le oferă angajaților. În România încă există cerere pentru astfel de inițiative, iar toate companiile cu care colaborez au în vedere implementarea unor programe dedicate sănătății mintale”, a declarat Cristina Predoiu în cadrul emisiunii ZF Live.
Neglijarea sănătății mintale costă companiile bani și productivitate
Ignorarea sănătății mintale în rândul angajaților poate genera costuri semnificative pentru companii.
Cristina Predoiu atrage atenția asupra faptului că, pe termen lung, investițiile în programe de wellbeing pot duce la economii considerabile și la îmbunătățirea performanței.
„Costurile asociate unui colectiv care nu este sănătos sunt foarte mari. În ultimul deceniu, s-au dublat zilele de concediu luate din cauza problemelor de sănătate, iar multe dintre aceste probleme sunt de natură mintală. În plus, un mediu de lucru sănătos îmbunătățește colaborarea și coeziunea echipelor, făcând compania mai productivă și mai competitivă pe piață”, a explicat fondatoarea Mental Care Health Center pentru Ziarul Financiar.
Urmărește România Liberă pe Google News, Linkedin, Twitter, Facebook și Youtube.