13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăCoronavirusCNCAV semnal de alarmă privind cele 4 vaccinuri aprobate în România

CNCAV semnal de alarmă privind cele 4 vaccinuri aprobate în România

 Trebuie să amâne vaccinarea și persoanele care au o infecție sau o afecțiune febrilă.

Hipersensibilitatea la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului este contraindicația valabilă pentru toate cele patru vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană, spun cei de la CNCAV, în ceea ce privește contraindicațiile vaccinurilor împotriva coronavirusului.

Potrivit CNCAV, și cei care urmează un tratament cu anticoagulante sau care au trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare se pot vaccina.

„În mod similar oricărui vaccin, acesta va fi administrat cu prudență pentru a evita apariția sângerărilor/echimozelor. Recomandăm să informați personalul din centrul de vaccinare”, spun cei de la CNCAV.

Vaccinarea trebuie amânată în cazul persoanelor care prezintă o afecțiune febrilă severă acută sau infecție acută.

„Totuși, prezența unei infecții minore și/sau creșterea ușoară a temperaturii nu constituie un motiv de amânare a vaccinării”, potrivit sursei citate.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. Vaccinatii se infecteaza si transmit boala. Deci vaccinul nu isi realizeaza rolul.Restul este propaganda..Nu are nici un efect dar vaccinati-va.,
    daca nu va mai si santajam si intimidam (in stil mafiot) ca va impunem festrictii daca nu sunteti vaccinati.Ingradirea libertatilor ca asa vrem noi.Sunt mai multe restrictii decat in toamna anului trecut cand nu existau vaccinule experimentale.