-0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiSănătateCe sex, vârstă și boală are cel mai expus la deces bolnav...

Ce sex, vârstă și boală are cel mai expus la deces bolnav cu Covid-19

Bărbatul de 69 ani, cu afecțiuni cardiovasculare și Covid-19, cel mai expus la deces, arată statistica făcută pe baza cazurilor de îmbolnăvire și deces înregistrate până la data de 26 iulie.

Bărbații rămân cei mai expuși la infecția cu Covid-19, din totalul deceselor înregistrate 59,7% sunt ale unor bărbați infectați. Aproape opt din zece decese sunt la români trecuți de 60 ani și doar 5% dintre persoanele care și-au pierdut viața nu au avut comorbidități.

Vârsta medie a infectării este 48 ani, femeile sunt mai expuse îmbolnăvirii (53,9%), gradul de însănătoșire în România depășește 60% iar în rândul cadrelor sanitare se înregistrează un număr de 3.714 îmbolnăviri cu Covid-19, aproximativ 8,1% din total.

Pentru prima dată Institutul Național de Sănătate Publică a făcut un top al celor mai periculoase boli care, asociate cu infecția cu Covid-19, duc la decesul bolnavilor.

Afecțiunile cardiovasculare conduc detașat (1.480 cazuri – 67,1% din total), urmate de diabet, indiferent de forma sa (710 cazuri – 32,2% din total) și afecțiuni neurologice (492 – 22,3% din total).

445 români cu afecțiuni renale au murit infectați cu Covid-19, 405 sufereau de obezitate, 374 aveau afecțiuni pulmonare și 260 neoplasm. 436 persoane decedate au avut alte afecțiuni, nenominalizate de oficialii din sănătate. Bineînțeles, cele mai multe cazuri de deces au fost în rândul bolnavilor care aveau minim două dintre afecțiunile periculoase.

Cum arată cea mai neagră săptămână

Săptămâna 20 – 26 iulie este cea mai rea din punct de vedere medical de la declanșarea pandemiei în România. 37,4% din totalul infectărilor s-au înregistrat în municipiul București și în patru județe: Argeș, Prahova, Brașov și Dâmbovița. În mod evident, în aceste zone plus județul Buzău au fost și cele mai multe decese, 37,8% din total.

„Campion” la noi cazuri de Covid-19 este județul Argeș, cu o rată de incidență cumulată de peste 200 la suta de mii de locuitori. Alte șapte județe din România au rată de incidență cumulată de peste 100/100.000 locuitori. Din nefericire, în 34 de județe și municipiul București se înregistrează un trend ascendent de infectări. Doar județele Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomița, Mureș și Satu Mare au avut un trend stabil în săptămâna 20 – 26 iulie.

Cele mai citite

Scandal cu salariile profesorilor

Pentru a acorda majorarările salariale de 16% din învățământ, amânate timp de doi ani, Guvernul are nevoie de aproximativ 3,8 miliarde lei, iar sindicaliștii...

SUA vor să afle dacă Iranul este sincer privind programul nuclear

SUA au afirmat miercuri, în ajunul reluării negocierilor pentru salvarea acordului privind programul nuclear al Iranului, că vor stabili rapid dacă Iranul este în...

Transnistria 2021, politica anilor `30: violențe, tortură și șantaj

Transnistria în anul 2021 se comportă cu locuitorii din mica regiune dintre Basarabia și Ucraina ca și cum ar fi revenit la politica anilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă