3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeȘtirile zileiSam Altman, directorul general al OpenAI, a fost dat afară

Sam Altman, directorul general al OpenAI, a fost dat afară

Într-o decizie suprinzătoare, Sam Altman a fost demis cu efect imediat din funcția de director general al OpenAI, organizație cunoscută pentru lansarea platformei de inteligență artificială generativă ChatGPT, la aproximativ un an de la debutul acesteia.

Sam Altman, directorul executiv de profil înalt al OpenAI, care a devenit imaginea boom-ului de inteligență artificială din industria tehnologică, a fost dat afară din companie de către consiliul de administrație, a anunțat OpenAI.

Mira Murati preia interimatul

”Plecarea domnului Altman vine în urma unui proces de analiză deliberativă a consiliului, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost întotdeauna direct în comunicarea sa cu consiliul, împiedicându-i capacitatea de a-şi îndeplini responsabilităţile”, se arată într-un comunicat.

Mira Murati, directorul tehnic al OpenAI, a fost desemnată să conducă interimar compania.

”OpenAI a fost structurat în mod intenţionat pentru a avansa misiunea noastră: să ne asigurăm că inteligenţa artificială aduce beneficii întregii umanităţi. Consiliul de administraţie rămâne pe deplin angajat în slujba acestei misiuni. Suntem recunoscători pentru numeroasele contribuţii ale lui Sam la crearea şi creşterea OpenAI. În acelaşi timp, credem că este nevoie de o nouă guvernanţă pentru a merge mai departe”, a spus Mira Murati.

YouTube video

Sam Altman este un antreprenor și investitor de succes, cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul tehnologiei și antreprenoriatului. Născut pe 22 aprilie 1985, în St. Louis, Missouri, Altman a devenit cunoscut în special pentru rolurile sale la Y Combinator și OpenAI.

Sam Altman a fost președinte la Y Combinator, una dintre cele mai prestigioase incubatoare de start-up-uri din lume, unde a ajutat la lansarea și creșterea unor companii notabile precum Dropbox, Airbnb și Reddit. În 2019, a devenit co-președinte la OpenAI, o organizație de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, al cărei obiectiv este să dezvolte inteligență artificială într-o manieră benefică pentru umanitate.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Aderarea României la Schengen nu va fi pe ordinea de zi a consiliului JAI de săptămâna viitoare

Aderarea României la spaţiul Schengen nu va fi pe ordinea de zi a şedinţei JAI de la începutul lunii decembrie, potrivit unor surse guvernamentale....

O nouă conducere la PAID România. Cine face parte din noua echipă

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a aprobat noi directori în cadrul PAID, dar și a altor societăți de asigurare. Într-un comunicat de presă, transmis România...

Bojdeuca lui Ion Creangă – replica Academiei Române la spusele lui Alexe, președintele CJ Iași

Scandalul modernizării Bojdeucii lui Ion Creangă este departe să se fi încheiat. Academia Română i-a transmis o scrisoare deschisă președintelui CJ Iași, Costel Alexe. Membrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă