19.6 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeSocialS-a semnat Acordul de Cooperare pentru „Ploiești 2024- Capitala Tineretului din România”

S-a semnat Acordul de Cooperare pentru „Ploiești 2024- Capitala Tineretului din România”

Viceprimarul municipiului Ploiești, domnul Daniel Nicodim, a semnat, astăzi, Acordul de Cooperare privind conferirea orașului Ploiești a titlului “Capitala Tineretului din România” și implementarea Programului “Ploiești #Let’s PLAY – Capitala Tineretului din România 2024”, potrivit unui comunicat de presă transmis RL de către Primăria Municipiului Ploiești.

Ceremonia oficială a semnării acestui acord vine la 1 an de la câștigarea de către municipiul nostru a titlului de “Capitala tineretului din România 2024” și s-a desfășurat în contextul unui eveniment amplu, organizat de către Primăria Municipiului Ploiești și Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, la sediul Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești.

Acordul oficial a fost semnat și de către directorul Comunicare al Băncii Comerciale Române, doamna Nicoleta Deliu Pașol, președintele Consiliului Tineretului din România, domnul Mircea Meriacri, președintele Fundației Județene pentru Tineret Prahova, doamna Mihaela Tătaru, președintele Federației Tinerilor din Cluj, domnul Tudor Ogner, precum și de către directorul strategic Grupul PONT, domnul András Farkas.

Potrivit documentului oficial semnat, astăzi, Programul PLOIEȘTI, CAPITALA TINERETULUI DIN ROMÂNIA 2024 va fi implementat la nivel local pe baza principiului de co-management, asigurat de Municipiul Ploiești și Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, reprezentată de managerul de proiect, domnul Radu Simionescu.

Obiectul acestui acord este stabilirea cadrului instituțional general pentru implementarea Programului „PLOIEȘTI, CAPITALA TINERETULUI DIN ROMÂNIA 2024”. Durata acestui acord este între ziua semnării sale și 30 iunie 2028, iar perioada de implementare a Programului este între 1 ianuarie 2024 și 31 decembrie 2024. Perioada de sustenabilitate a acestui acord este de 3 ani din momentul încheierii implementării Programului.

Capitala Tineretului din România, care funcționează pe principii similare cu „Capitala Europeană a Tineretului”, este cel mai ambițios program național destinat tinerilor, pentru că pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele românești, în general, și pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, în mod special.

În cadrul programului, autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de și pentru tineret și cu mediul privat, și îi pun pe tineri în centrul procesului de dezvoltare.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.

Acordul semnat la Ploiești deschide, astfel, o colaborare pe bază de parteneriat activ între părțile semnatare, menită să crească rolul tinerilor și al organizațiilor de tineret, prin participarea activă a acestora la un proces de dezvoltare urbană sustenabilă, responsabilă și incluzivă.

Reuniunea hipică „ Manole Filitti”, un spectacol desăvârșit pe Hipodromul Ploiești

Peste 500 de spectatori au asistat, duminică dimineaţă, la Reuniunea „Manole Filitti”, eveniment pe care Hipodromul Ploiești l-a găzduit, începând cu ora 10:00, în parteneriat cu Jockey Club Român, potrivit csmploiesti.ro.

Evenimentul hipic a avut, în total, şase întreceri de trap şi de galop. Două dintre aceste curse au fost dedicate memoriei lui Manole Filitti, membru al Jockey Club încă dinaintea celui de-al doilea război mondial şi unul dintre iniţiatorii reluării activităţii Jockey Club Român în anul 1991, vicepreședinte al Clubului până în anul 1996, când a plecat la Domnul. Acestea au fost și cele mai aşteptate întreceri hipice de cei prezenți în tribune la reuniunea de excepție!

Premiul „Manole Filitti” la Galop i-a revenit unuia dintre favoriţi, Mister Five Euro, condus de bulgarul Valentin Atanasov, care s-a impus destul de clar în faţa lui Xman (E.Xindus), jocheu Yuri Asenov, şi Khairan (jocheu Arif Marinov).

Şi Premiul „Manole Filitti” la Trap a avut parte de un câştigător scontat, armăsarul Nelson, condus de Adrian Marciu, reuşind să se impună pe ultimii metri – decizia luându-se după studierea fotofinish-ului – în faţa celuilalt favorit al cursei, Dasha Ville CD, ce l-a avut în sulky pe Gabriel Slate.

Cele două festivităţi de premiere au fost oficiate de soţia lui Manole Filitti, doamna Georgeta Mariana Filitti, Cetăţean de Onoare al Municipiului Ploieşti şi Membru de Onoare al Academiei Române.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Comisia Europeană plătește cea de a doua tranșă de 2,76 miliarde euro către România în cadrul PNRR

Plata de ieri, 29 septembrie, în cuantum de 2,76 miliarde euro sub formă de granturi și de împrumuturi, a fost posibilă datorită îndeplinirii de către România...

Sistemul radar a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

 ”În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma...

VW va începe construcția modelului Trinity la fabrica din Zwickau, iar Golf electric va fi dezvoltat la Wolfsburg

Volkswagen va construi așteptatul model Trinity EV la fabrica sa din Zwickau, Germania, și un Golf electric cu baterii la uzina principală din...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies