15.9 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeLifestyleS-a aflat! De ce a murit Tina Turner?

S-a aflat! De ce a murit Tina Turner?

La o zi de la vestea care a întristat întreaga lume, și anume că legenda Rock and Roll-ului s-a stins din viață, s-a aflat și cauza morții!

De ce a murit Tina Turner?

Tina Turner a murit de “cauze naturale”, acasă, în Elveția – după ce s-a luptat cu un cancer intestinal, patru decenii de hipertensiune arterială și a suferit un transplant de rinichi, notează Daily Mail.

Legendara cântăreață s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, la Küsnach, în apropiere de Zurich, în urma unei boli îndelungate și nespecificate. Ea se luptase anterior cu un cancer intestinal și suferise de hipertensiune arterială timp de peste patru decenii.

Reprezentanții ei au confirmat pentru DailyMail.com că Regina Rock ‘n’ Roll-ului a murit din cauze naturale. Aceștia au anunțat vestea tristă a morții ei pe 24 mai, spunând: “Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”.

În memoriile lui Turner se menționa că aceasta a luat în considerare sinuciderea asistată în 2016, înainte ca soțul ei, Erwin Bach, să îi doneze un rinichi.

Ea a mai dezvăluit în memoriile sale că s-a înscris într-o organizație de sinucidere asistată, deoarece s-a pregătit mental pentru posibilitatea de a muri.

Turner descoperise că hipertensiunea arterială negestionată îi afecta rinichii – și dacă organismul ei urma să se oprească, trebuia să se împace cu ideea morții.

Soțul ei, Bach, i-a donat rinichiul său în 2017.

Moartea tragică a Tinei Turner a fost anunțată la 24 mai – provocând unde de șoc în întreaga lume – dar cauza morții sale a fost necunoscută până acum.

Turner a fost diagnosticată pentru prima dată cu hipertensiune arterială în 1978, iar în 2016 a început lupta cu cancerul intestinal. În același timp, rinichii ei cedau, ceea ce a dus la operația de transplant din 2017.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă