21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăLifestyleTina Turner, legenda Rock and Roll-ului, a murit la 83 de ani

Tina Turner, legenda Rock and Roll-ului, a murit la 83 de ani

Tina Turner – una dintre marile vocaliste ale rock-ului și una dintre cele mai carismatice interprete – a murit la vârsta de 83 de ani, a confirmat purtătorul ei de cuvânt.

„Tina Turner, Regina Rock’n Roll-ului, a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat,” a transmis purtătorul de cuvânt, potrivit Sky News.

Vedeta de origine americană a fost una dintre cele mai iubite cântărețe rock, cunoscută pentru prezența sa pe scenă și pentru o serie de hituri, printre care „The Best”, „Proud Mary”, „Private Dancer” și „What’s Love Got to Do With It”.

Născută Anna Mae Bullock la 26 noiembrie 1939, în Nutbush, Tennessee, Turner a devenit celebră la sfârșitul anilor 1960 ca solistă a trupei Ike & Tina Turner Revue.

După ce l-a părăsit pe soțul ei, Ike Turner, în urma unor ani de abuz fizic și emoțional, a pus în scenă ceea ce rămâne una dintre cele mai mari reveniri din istoria muzicii pop, înregistrând în anii 1980 hituri, cu peste 180 de milioane de albume vândute, 12 premii Grammy câștigate și turnee pe stadioane sold-out în întreaga lume.

Povestea vieții ei a fost spusă în filmul de succes din 1993 „What’s Love Got To Do With It” și în musicalul „Tina – The Tina Turner Musical”, apărut pe Broadway în 2021.

Este așteptată o ceremonie funerară privată pentru familie și prietenii apropiați și rude.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă