17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 758: Primarul Kievului cere noi ajutoare militare

Rusia – Ucraina, ziua 758: Primarul Kievului cere noi ajutoare militare

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a solicitat de urgenţă noi ajutoare militare de la aliaţii Ucrainei pentru a respinge atacurile intensificate ale Rusiei asupra ţării sale.

“Acesta este un război al resurselor şi de aceea avem nevoie de sprijin din partea partenerilor noştri”, a declarat Kliciko joi seară, într-o emisiune a ZDF. Ucraina are nevoie urgentă de mai multe sisteme de apărare aeriană, a spus el.

“Nu avem suficiente”, a avertizat Kliciko. Au loc atacuri în fiecare zi şi ruşii distrug infrastructura. “Acesta nu este război, este terorism”, a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a început să pârjolească ţara în aşa fel încât oamenii să nu mai poată trăi aici, pentru că viaţa este imposibilă fără electricitate şi apă, a insistat Kliciko.

Ucraina, a subliniat el, luptă şi pentru aliaţii săi. “Vă apărăm pe fiecare dintre voi”, a continuat primarul capitalei Ucrainei.

Numai la Kiev, unde sunt desfăşurate mai multe sisteme de apărare aeriană decât oriunde în ţară, peste 800 de clădiri au fost distruse şi peste 200 de civili au fost ucişi, a spus el.

Citește și:

A 757-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...
Ultima oră
Pe aceeași temă