3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 683: Putin apelează la un fost locotenent al...

Rusia – Ucraina, ziua 683: Putin apelează la un fost locotenent al lui Prigojin

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut unui fost locotenent al lui Evgheni Prigojin – liderul grupării paramilitare Wagner, căzut în dizgraţia liderului de la Kremlin şi mort într-un accident de avion luna trecută – să instruiască voluntari pentru a lupta în Ucraina, relatează vineri AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

“La ultima reuniune am evocat faptul că veţi fi implicat în formarea de unităţi de voluntari capabili să ducă la bun sfârşit diverse misiuni de luptă, în principal, desigur, în zona operaţiunii militare speciale” din Ucraina, a declarat Putin la întâlnirea de joi cu Andrei Troşev, potrivit unui comunicat al Kremlinului făcut public astăzi.

“Sedoi” (păr grizonat, în rusă), fost colonel şi care era foarte apropiat de Prigojin în cadrul Wagner, este considerat unul dintre fondatorii grupului şi este vizat de sancţiuni europene pentru “implicare directă în operaţiunile militare ale grupului în Siria”, conform unui document al UE de la sfârşitul lui 2021.

“Cunoaşteţi problemele care trebuie soluţionate în avans pentru ca efortul de luptă să se desfăşoare la modul optim şi cu cel mai mare succes posibil”, a mai spus Putin.

Acesta a salutat totodată faptul că Troşev “întreţine bune relaţii cu foşti tovarăşi de arme”.

Întâlnirea de joi, la care a asistat şi viceministrul apărării Iunus-Bek Evkurov, ilustrează o dată în plus integrarea unor foşti combatanţi ai Wagner în armata rusă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat imediat după reuniune agenţiei Ria Novosti că Andrei Troşev “lucrează deja în Ministerul Apărării”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

România primește 34 de milioane de euro de la UE, pentru compensarea pagubelor aduse de secetă

Comisia Europeană a alocat României suma de 33,9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), pentru a ameliora daunele cauzate...

Cine este directorul de la ANSVSA care a primit de cinci ori aviz ORNISS negativ

Un document intern al Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) scoate în evidență o situație incredibilă în care se află...

Geantă cu 130.000 de euro aruncată pe geam în timpul perchezițiilor la dealerii care alimentau studenții din Iași și Cluj

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au făcut, marți 5 decembrie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă