0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 676: Zelenski merge în Canada, țară ce-i garantează...

Rusia – Ucraina, ziua 676: Zelenski merge în Canada, țară ce-i garantează sprijinul

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îşi continuă turneul în America de Nord cu o vizită astăzi în Canada, ţară cu o importantă diasporă ucraineană şi care a susţinut Ucraina încă de la începutul invaziei ruse.

Târziu ieri seara, preşedintele Zelenski a aterizat în capitala Ottawa venind din SUA, fiind întâmpinat de premierul canadian Justin Trudeau, care l-a asigurat de “sprijinul neclintit” al Canadei pentru ca ţara sa să poată face faţă invaziei ruse.

Volodimir Zelenski, însoţit de ministrul său al apărării, Rustem Umerov, urmează să se întâlnească cu guvernatorul general al Canadei, Mary Simon, şi să ţină un discurs în Parlamentul canadian.

Împreună cu Justin Trudeau, va zbura apoi la Toronto, unde cei doi se vor întâlni cu oameni de afaceri şi membri ai comunităţii ucraineano-canadiene.

Canada are a doua cea mai mare diasporă ucraineană din lume, după Rusia, cu aproximativ 1,4 milioane de persoane de origine ucraineană pe teritoriul său.

Aceasta este prima vizită oficială a preşedintelui ucrainean în Canada de la începutul invaziei ruse în februarie 2022. În martie, Volodimir Zelenski s-a adresat parlamentarilor canadieni prin videoconferinţă.

“Poporul ucrainean este vârful de lance care, în acest moment, determină viitorul secolului XXI”, a declarat joi seara premierul Trudeau într-un comunicat.

Canada va rămâne alături de Ucraina “atâta timp cât va fi nevoie”, a afirmat Trudeau, promiţând că ţara va continua să ofere “un sprijin neclintit poporului ucrainean în lupta pentru suveranitatea şi democraţia sa”.

Citește și:

A 675-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...

Rusia – Ucraina, ziua 652. Ucrainenii vor să distrugă “podul lui Putin”

Forțele Ucrainei ar planifica un nou atac asupra podului care realizează conexiunea între peninsula Crimeea și Rusia. Este vorba de podul peste Strâmtoarea Kerci, supranumit...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă