3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 608: Fiica Aleksandr Dughin, ucisă într-un atac cu...

Rusia – Ucraina, ziua 608: Fiica Aleksandr Dughin, ucisă într-un atac cu bombă ascunsă

Daria Dughina, fiica cunoscutului ideolog al eurasianismului Aleksandr Dughin, ar fi fost ucisă de agenţi ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) cu o bombă care, pentru a trece graniţa, a fost ascunsă într-o cuşcă pentru pisici, susţine The Washington Post într-o amplă anchetă, subliniind că serviciile secrete ucrainene utilizează asasinate ţintite împotriva inamicilor lor ruşi.

De fapt, nu Daria fusese adevărata ţintă, ci tatăl ei, dar acesta urcase într-o altă maşină.

Cotidianul american susţine că anume Kievul s-a aflat la originea atentatului din august 2022 în apropiere de Moscova, în care şi-a pierdut viaţa Daria Dughina, o ferventă susţinătoare a ofensivei Rusiei în Ucraina şi fiica propagandistului ultranaţionalist Aleksandr Dughin.

Autoturismul Dariei Dughina (29 de ani) a sărit în aer după ce o bombă amplasată dedesubtul vehiculului a fost activată de la distanţă. Bomba venea din Ucraina şi trecuse graniţa cu o lună mai devreme, fiind ascunsă într-o cuşcă pentru transportul de pisici de către o femeie care era însoţită de fiica sa de 12 ani, potrivit unor surse anonime citate de Washington Post.

Femeia închiriase un apartament în apropiere de locuinţa lui Aleksandr Dughin, ţinta vizată de operaţiune, dar acesta din urmă s-a urcat într-o altă maşină în ziua exploziei.

Acuzată de Moscova, Ucraina a dezminţit orice implicare în acest atac care a suscitat un şoc în Rusia.Dar implicarea ucraineană fusese deja dezvăluită de surse americane citate de New York Times în octombrie 2022, notează AFP, preluată de Agerpres.

Citește și:

România, Bulgaria și Turcia vor avea o acțiune comună de deminare în Marea Neagră

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Craiovenii vor avea apă de izvor la robinet, grație celui mai mare proiect din Europa, pe fonduri europene

La 58 de ani de la inaugurarea actualei conducte de aducţiune a apei potabile Isvarna – Craiova (Firul I), realizată în perioada anilor 1963-1966...

Globurile de Aur 2024. „Barbie” şi „Succession” au primit câte nouă nominalizări fiecare la categoriile film şi televiziune

„Barbie” şi „Succession” au primit câte nouă nominalizări fiecare la categoriile film şi televiziune, pentru gala Globurilor de Aur din 2024 care va fi...
00:00:43

VIDEO. Președintele Javier Milei se întâlnește cu Volodymyr Zelenskiy

Președintele Javier Milei s-a întâlnit duminică (10 decembrie), la Buenos Aires, cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, iar noul lider argentinian i-a oferit lui Zelenskiy...
Ultima oră
Pe aceeași temă