19.9 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 540. Ucraina îi roagă pe români să nu...

Rusia – Ucraina, ziua 540. Ucraina îi roagă pe români să nu mai facă publice imagini cu atacurile rușilor

Ambasada Ucrainei la București îi roagă pe locuitorii României să nu mai facă publice imagini în care se văd atacurile rușilor asupra unor obiective din Ucraina.

Un mesaj în acest sens a fost transmis de Ambasada Ucrainei în seara de 16 august 2023. Anterior, în noaptea de 15 spre 16 august, Rusia atacase din nou orașele Ismail și Reni, aflate la granița României. Aceste atacuri ar fi avariat infrastructura din porturile Ismail și Reni.

În ultimele săptămâni și mai ales în ultimele 24 de ore, pe rețelele sociale din România au apărut clipuri video care prezintă atacuri ale dronelor rusești asupra unor obiective din orașele Reni și Ismail, precum și riposta apărării antiaeriene a Ucrainei împotriva dronelor rusești. Respectivele clipuri video au fost retransmise și de posturi de televiziune din România.

Ambasada Ucrainei avertizează că Rusia monitorizează rețelele sociale și posturile TV din România. În această situație, filmele publicate de cetățeni români pot servi Rusiei pentru a-și dirija mai bine viitoarele atacuri. Pe de altă parte, din asemenea clipuri video, specialiștii militari pot deduce și cât de eficientă este apărarea antiaeriană a Ucrainei.

“Facem apel la toţi să nu filmeze şi să nu disemineze astfel de video pe reţelele de socializare şi în mass-media, pentru a nu spori ameninţarea la adresa vieţii oamenilor care lucrează şi locuiesc în oraşele de pe Dunăre”, menționează Ambasada Ucrainei.

Citește și:

Rusia a deschis focul asupra unei nave civile în Marea Neagră

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Temperaturi oscilante și precipitații reduse în următoarele două săptămâni

În Banat, în primele zile ale lunii octombrie, vremea se va încălzi, iar cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în data de...

Localitatea din județul Iași, plină de nevăzători … doar în acte! Cum au ajuns zeci de oameni să încaseze sume importante de la stat

Indemnizatia de nevazator este de 2.050 de lei lunar. O familie de pensionari care are si pensie a ajuns sa ridice lunar 9000...

Norocoșii săptămânii. 3 zodii chinezești au parte de magia alegerilor pe care le fac cu inima

 Această săptămână este plină pentru trei zodii chinezești. Există ceva mic și pentru noi ceilalți. ...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies