9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 298. Ucrainenii ar fi încercat să-l lichideze pe...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 298. Ucrainenii ar fi încercat să-l lichideze pe generalul Gerasimov

Ucrainenii ar fi încercat să-l lichideze pe generalul Gerasimov, șeful Statului Major al armatei ruse, susține presa de la Moscova, citând surse din Statele Unite.

Agenția rusă de presă TASS susține că o informație în acest sens a fost făcută publică de ziarul New York Times. Ziarul american ar fi făcut această dezvăluire la data de 17 decembrie 2022. Armata Ucrainei ar fi lansat un atac chiar în momentul în care Gerasimov vizita linia frontului. Data acelei vizite, care a coincis cu atacul ucrainean, nu este precizată.

Sursele citate afirmă că Statele Unite ar fi fost împotriva ideii de a fi ucis generalul rus, pe motiv că un asemenea incident ar fi întețit războiul din Ucraina. Americanii nu le-ar fi transmis ucrainenilor date privind deplasarea generalui rus. Apoi, americanii le-ar fi sugerat ucrainenilor să nu încerce un atac asupra acestuia. Dar când au făcut acest apel către ucraineni, americanii ar fi aflat că atacul deja fusese lansat.

Generalul Gerasimov a fost criticat pe timpul războiului din Ucraina

Înainte să înceapă războiul din Ucraina, Gerasimov era socotit un bun specialist militar. El este autorul documentului intitulat “Doctrina Gerasimov”. În schimb, de-a lungul războiului din Ucraina, activitatea lui a fost criticată.

Pe de altă parte, Rusia anunță că ministrul Apărării, generalul Serghei Șoigu, a discutat cu comandanții operațiunilor din Ucraina. Nu este însă clar dacă ministrul rus s-a dus pe front sau a discutat doar prin internet.

Citește și:

Rusia – Ucraina, ziua 297: rețeaua de metrou și cea de apă funcționează din nou în Kiev, potrivit primarului orașului

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:02:02

Ostaticii Hamas eliberați își spun poveștile

Cei mai mulți dintre ostaticii Hamas eliberați își spun poveștile din captivitate, printre aceștia numărându-se și câțiva tailandezi, conform Reuters. Natthaporn Onkaew spune că experiența...

Serviciile israeliene vor lichida liderii Hamas din toată lumea când conflictul din Gaza va lua sfârșit

Serviciile de informații israeliene se pregătesc să lichideze liderii Hamas din întreaga lume când războiul din Fâșia Gaza se va încheia, pregătind scena pentru...

Actorul din “Singur acasă” a primit o stea pe celebrul bulevard Walk of Fame

La vârsta de 43 de ani, Macaulay Culkin, celebrul actor care a devenit cunoscut pentru rolul său în "Singur acasă", a primit în cele...
Ultima oră
Pe aceeași temă