4 C
Bucharest
Saturday, 25 November 2023
HomeSocialEvenimentRomânii evacuați recent din Gaza vin spre România, anunță MAE

Românii evacuați recent din Gaza vin spre România, anunță MAE

Cei 41 de cetățeni români și membri ai familiilor lor evacuați recent din Fâșia Gaza vor călători spre România printr-un zbor organizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, conform unui anunț făcut sâmbătă de către instituție.

”Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza vor porni spre România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale”, precizează MAE.

Același număr de cetățeni români și membri ai familiilor lor, evacuați recent din Fâșia Gaza, au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah în data de 9 noiembrie. După sosire, aceștia au fost preluați de reprezentanții Ambasadei României în Egipt. Ulterior, o echipă mobilă a Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe i-a însoțit până la Cairo.

”MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate. În prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren”, mai menţionează MAE.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Atenționare de călătorie pentru Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare referitoare la condițiile meteorologice în Bulgaria. În perioada 25 - 26 noiembrie, teritoriul bulgar va fi afectat...

Cod portocaliu de ploi abundente în mai multe județe; atenționare de viscol, mâine. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o avertizare Cod portocaliu de precipitaţii abundente în şase judeţe din sudul şi sud-estul ţării, valabilă...
00:00:52

VIDEO. Kievul, lovit de cel mai mare atac cu drone din istoria Ucrainei

Capitala Ucrainei a suferit, sâmbătă, 25 noiembrie, cel mai mare atac cu drone al Rusiei din timpul războiului, soldat cu cinci răniți, susțin oficialii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă