3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeȘtirile zileiRomânii aflați la Cairo vor fi repatriați în noaptea de sâmbătă spre...

Românii aflați la Cairo vor fi repatriați în noaptea de sâmbătă spre duminică

Aeronava C-130 Hercules care urma să repatrieze cetățenii români aflați în Cairo a fost nevoită să rămână la sol din cauza unei defecțiuni, iar misiunea de repatriere va fi reluată în noaptea de sâmbătă spre duminică, conform stiripesurse.ro.

Ca urmare a faptului că echipa tehnică de la bordul aeronavei C-130 Hercules de la Cairo nu a reușit procurarea pe plan local a piesei de schimb pentru remedierea defecțiunii raportate, o aeronavă C-27J Spartan a decolat în urmă cu scurt timp, în jurul orei 18.50, de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Cairo, pentru a transporta materialele necesare.

Cele două aeronave militare vor decola de la Cairo imediat după remedierea defecțiunii aeronavei Hercules.

Estimarea sosirii pasagerilor la Otopeni este în jurul orei 3, duminică, potrivit MApN.

MAE a trimis două echipe în sprijinul Ambasadei României la Cairo

România are peste 260 de cetățeni cu domiciliul în Fâșia Gaza care au cerut să fie repatriați dar, separat, într-o situație și mai gravă, se află șase persoane cu dublă cetățenie, română și israeliană, care au fost răpite din Israel și sunt ținuțe ostatice, în acest moment, de gruparea Hamas.

Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a avut, la București, o primă luare de poziție publică asupra situației românilor din Fâșia Gaza. Ministrul Odobescu s-a referit la această chestiune într-o declarație de presă susținută la data de 6 noiembrie 2023, la o lună de la izbucnirea actualului război din Orientul Mijlociu. Peste 260 de persoane, atât cetățeni români cât și membri de familie ai acestora, dintre cei care trăiau în Fâșia Gaza înaintea datei de 7 octombrie 2023, au cerut să fie ajutate să ajungă în România. Separat de acești locuitori din Gaza care, acum, ar dori să revină în România, alte șase persoane cu dublă cetățenie, română și israeliană, se numără printre ostaticii capturați de teroriștii Hamas în atacul din data de 7 octombrie 2023.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:01

Poliția împotriva revoltei este atacată pe fondul evacuării unui grup de „ocupanți ilegali de clădiri” din Barcelona

Ofițerii au evacuat joi (30 noiembrie) un grup de „ocupanți ilegali” din două clădiri din Barcelona, din oraș, care erau ocupate de câțiva ani,...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...

ASF: Poliţele de asigurare încheiate de Euroins încetează pe 7 decembrie

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare Reasigurare încetează de drept, în data de 7 decembrie 2023, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă