15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăȘtirile zileiRevoluție la Săcele. Oamenii s-au bătut cu lopeţi şi bâte, apoi au...

Revoluție la Săcele. Oamenii s-au bătut cu lopeţi şi bâte, apoi au atacat poliţiştii

Poliţiştii şi jandarmii din Braşov au intervenit, duminică, în municipiul Săcele, pentru a aplana un conflict iscat între mai multe persoane care s-au bătut cu răngi și lopeți.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, duminică seară, în urma unui apel la 112, prin care o persoană reclama faptul că în Săcele a izbucnit un conflict spontan între mai multe persoane, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi Serviciul de Acţiuni Speciale.

 

Când au ajuns, poliţiştii au observat mai mulți localnici care se luaseră la bătaie cu bâte și lopeți. 

Unul dintre poliţişti a tras două focuri de armă în plan vertical pentru a-i potoli pe scandalagii.

”Unul dintre polițiștii aflați la fața locului a folosit armamentul din dotare, respectiv a executat două focuri în plan vertical, în vederea stabilirii unui climat optim de siguranță publică.”, a declarat agentul de poliție Nadia Olaru.

 

18 persoane au fost duse la audieri, iar alte şase au ajuns la spital

Au fost identificate 18 persoane care ar fi fost implicate în scandal, acestea fiind conduse la sediu pentru audieri.

În urma conflictului, un bărbat a fost strivit de o mașină, iar alte şase persoane au fost rănite, dintre care una a fost transportată la spital, refuzând internarea, iar restul au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Cele opt persoane reţinute în cursul nopţii de duminică spre luni şi, respectiv, luni dimineaţă sunt cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Şedinţa de judecată în care cei opt inculpaţi vor fi prezentaţi instanţei cu propuneri în vederea luării unor măsuri preventive ar putea fi una în sistem de videoconferinţă, a precizat preşedintele Tribunalului Braşov, Gabriela Ciolacu.

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă