26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSănătateRepublica Moldova cere României să fie exceptată de la interdicția privind exportul...

Republica Moldova cere României să fie exceptată de la interdicția privind exportul de medicamente

Ministerul Sănătății de la Chișinău a solicitat României să excepteze Republica Moldova de la interdicția privind exportul de medicamente, interdicție care ar urma să fie impusă de România.

Ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, a transmis această solicitare către ministrul Sănătății din România, Alexandru Rafila.

„În România, medicamentele din acele grupuri, care se produc în România, sunt stocate pe piața lor. Am intervenit în discuții cu domnul ministru al Sănătății din România, domnul Rafila, pentru ca în Ordonanța lor de Guvern, prin care vor interzice exporturile de medicamente pe șase luni de zile, să existe o excepție pentru Republica Moldova, astfel încât aceste medicamente să se poată găsi pe piața noastră”, a declarat Ala Nemerenco, citată de presa de la Chișinău.

Republica Moldova ar dori să cumpere din România medicamente pe care le importa anterior din Rusia și Ucraina. Premierul Republicii Moldova a cerut lămuriri pe acest subiect de la ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Exportul de medicamente ar pune în pericol situația pacienților din România

Propunerea ca România să suspende exportarea anumitor medicamente a fost lansată de Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila. În România, această propunere a generat critici, pe motiv că nu va rezolva cu adevărat criza de medicamente.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă