17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăPoliticăReacția președintelui Klaus Iohannis, după tragedia petrecută la Odorheiu Secuiesc

Reacția președintelui Klaus Iohannis, după tragedia petrecută la Odorheiu Secuiesc

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat după tragedia petrecută în Odorheiu Secuiesc, unde un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” s-a prăbușit, ucigând un adolescent și rânind grav alți trei.

Prin intermediul unei postări pe Facebook, Iohannis a solicitat elucidarea de urgenţă a cauzelor care au dus la prăbuşirea clădirii internatului Liceului „Tamasi Aron” şi pedepsirea celor care se vor dovedi vinovaţi.

„Tragedia care a avut loc la internatul Liceului ‘Tamasi Aron’ din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanţe familiei elevului care şi-a pierdut viaţa şi le doresc însănătoşire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reaminteşte brutal că siguranţa în şcoli rămâne o prioritate critică. Spaţiile în care copiii îşi petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecţie şi să fie adaptate la standardele de siguranţă actuale. Solicit elucidarea de urgenţă a cauzelor care au dus la prăbuşirea clădirii şi pedepsirea celor care se vor dovedi vinovaţi”, a scris şeful statului pe Facebook.

Luni, un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiul Secuiesc s-a prăbuşit, fiind prinşi sub dărâmături patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Unul dintre copii a decedat, iar ceilalţi trei au fost răniți.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă