7.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăPoliticăReacția Ministrului Educației, după ce o profesoară a fost înjunghiată: "Condamn cu...

Reacția Ministrului Educației, după ce o profesoară a fost înjunghiată: “Condamn cu fermitate!”

Ligia Deca, Ministrul Educației, a declarat că incidentul de astăzi, în care o profesoară a fost înjughiată cu un cuțit de către un elev din București, reprezintă un mare semnal de alarmă și că trebuie acordată o importanță semnificativă!

“Incidentul regretabil de astăzi, în care o profesoară a fost rănită de un elev în sala de clasă, este un semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situații care ne-au atras atenția asupra importanței pe care trebuie să o acordăm siguranței în mediul școlar.

Condamn cu fermitate orice act de agresiune din școală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunității școlare!

Avem nevoie ca școala să fie un loc în care atât copiii, cât și profesorii să se simtă în siguranță.

Am convingerea că inițiativele instituționale – regulamente, proceduri, activități în comun cu parteneri instituționali – trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicați în educație și de un parteneriat real școală-familie. Doar în acest fel, incidente zguduitoare, asemeni celui de astăzi, vor putea fi prevenite,” transmite Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că un elev de 16 ani, dintr-un liceu din București, și-a atacat miercuri profesoara în timpul unei ore de japoneză, rănind-o în zona gâtului cu un cuțit. Incidentul a avut loc după ce cadrul didactic a anunțat un test surpriză, au povestit colegii elevului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă