23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRăzboiul din Ucraina: Lukașenko a anunțat că oferă „arme nucleare pentru toți...

Războiul din Ucraina: Lukașenko a anunțat că oferă „arme nucleare pentru toți cei care se alătură uniunii Rusia-Belarus”

Președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat că vor exista „arme nucleare pentru toți cei care vor alege să se alăture unei uniuni Rusia-Belarus”.

Lukașenko a spus într-un interviu difuzat duminică seara la televiziunea de stat rusă că trebuie „înțeles strategic” că Minsk și Moscova au o șansă unică de a se uni, după ce cele două țări au semnat săptămâna trecută un acord care permite Rusiei să desfășoare arme nucleare tactice. în Belarus.

El a adăugat: „Nimeni nu este împotriva Kazahstanului și a altor țări care au aceleași relații strânse pe care le avem noi cu Federația Rusă.

„Dacă cineva este îngrijorat… (atunci) este foarte simplu: alăturați-vă statului Uniunii Belarus și Rusia. Asta e tot: vor exista arme nucleare pentru toată lumea”.

Lukașenko a spus că este propria sa părere, și nu cea a Rusiei.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

SUA, din nou în fața paralizării administrației federale, fiind lipsită de o lege a finanțelor

Statele Unite se află la doar câteva ore de o paralizie a administraţiei federale, în lipsa unui vot privind finanţarea acesteia, un scandal în...

Ministerul Investițiilor așteaptă 608 milioane de euro rambursări de la CE

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a transmis Autorităţii de Certificare şi Plată (ACP) din cadrul Ministerului Finanţelor, spre certificare şi rambursare, declaraţii de...

De ce să nu ajut un destin care are nevoie?

Dorian Popa, unul dintre cei mai iubiți artiști din România, are planuri mari de viitor. Artistul își dorește să adopte un copil. Până...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies