16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăPoliticăRaluca Turcan, atac la adresa PNL și PSD: "Conflictul dintre cele două...

Raluca Turcan, atac la adresa PNL și PSD: “Conflictul dintre cele două partide a dus la creșterea extremismului”

Vineri, Raluca Turcan, Președintele Organizației Județene PNL Sibiu și ministru al Culturii, a subliniat că “extremismul este o realitate și constituie o problemă”. Aceasta a adăugat că respectiva creștere a acestuia în România este parțial atribuită conflictului dintre liberali și social-democrați, precum și nereușitei în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen.

“Cred că trebuie să admitem că extremismul e real şi e o problemă. E o problemă inclusiv pentru că partidele establishmentului, aşa ca noi, au crezut poate că dezvoltarea constantă rezolvă toate problemele pentru toată lumea. Ne-au sancţionat atacurile nefondate din spaţiul public. Conflictul public între PNL şi PSD a condus la creşterea extremismului. Alţii au crezut poate că Europa e răspunsul la orice problemă. Şi au minimalizat comunicarea cu oamenii, reacţia promptă la aşteptări pe care oamenii le au”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan a mai spus că în România, “extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen”, notează Agerpres.

“Sunt însă şi români care au beneficiat foarte puţin de dezvoltare şi mai sunt români care se simt dezorientaţi într-o lume nouă, cosmopolită. În România, extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen. Dacă oamenii văd că UE ne ţine la uşă, cei care strigă că rup uşa capătă audienţă. Extremismul din interiorul ţării ar trebui combătut din două direcţii: mai întâi de o Românie mai fermă în Europa, iar apoi de o Românie mai atentă la cei care n-au beneficiat de Europa”, a afirmat ministrul Raluca Turcan.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Miting organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA organizează miting de protest, joi, 30 mai, între orele 11 și 13, împotriva: Promovării de către Guvernul...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...
Ultima oră
Pe aceeași temă