25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalPutin s-a conversat telefonic cu Erdogan

Putin s-a conversat telefonic cu Erdogan

Preşedintele rus Vladimir Putin a purtat o convorbire telefonică cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a informat sâmbătă Kremlinul, potrivit Reuters.

Erdogan i-a mulţumit lui Putin pentru ‘atitudinea pozitivă’ faţă de prelungirea acordului de export al cerealelor prin Marea Neagră şi şi-a arătat ‘înţelegerea faţă de poziţia de principiu a părţii ruse faţă de aplicarea integrală a părţii a doua a acordului, de înlăturare a barierelor pentru produsele agricole ruseşti’, afirmă comunicatul Kremlinului, potrivit agerpres.ro.

Putin a vorbit la telefon cu Erdogan , după ce o prelungire a acordului privind cerealele ucrainene a fost semnat de curând

Rusia a pus luni condiţii pentru a accepta o nouă prelungire a acordului care permite exportul cerealelor printr-un coridor securizat din porturile ucrainene la Marea Neagră, iar Putin a spus că Moscova ar putea trimite cereale gratuit în ţări africane dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite.

Putin şi Ergodan ‘şi-au exprimat satisfacţia faţă de dinamica pozitivă a relaţiilor comerciale şi economice, implementarea cu succes a proiectelor strategice comune în sectorul energetic, inclusiv furnizarea de gaze şi construcţia centralei nucleare de la Akkuyu în Turcia’, adaugă preşedinţia rusă.

Comunicatul precizează că cei doi lideri au discutat şi despre normalizarea relaţiilor turco-siriene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă