24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPutin „latră” din nou la Occident și strigă după ajutor la țările...

Putin „latră” din nou la Occident și strigă după ajutor la țările BRICS

Vladimir Putin a pledat miercuri pentru o întărire a legăturilor dintre țările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), pe fondul sancţiunilor occidentale fără precedent care lovesc economia rusă din cauza conflictului ucrainean, potrivit La Libre, citat de Rador.

„Oamenii de afaceri din ţările noastre sunt obligaţi să-şi dezvolte activităţile în condiţii dificile, deoarece partenerii occidentali neglijează principiile de bază ale economiei de piaţă, ale comerţului liber”, a lansat preşedintele rus, adresându-se participanţilor la Forumul economic al BRICS în ajunul unui summit virtual al acestor ţări.

El a denunţat „instituirea permanentă de noi sancţiuni pe motive politice” care contrazic „bunul simţ şi logica economică elementară”, conform hotnews.ro.

Putin reorientează fluxurile economice către țările BRICS, după ce Occidentul a rupt cele mai multe din aceste relații

În acest context, Rusia îşi „reorientează activ fluxurile comerciale şi contactele economice externe spre parteneri internaţionali fiabili, înainte de orice spre ţarile din BRICS”, a subliniat dl Putin.

„Negocieri privind deschiderea lanţurilor de magazine indiene în Rusia şi creşterea ponderii automobilelor chinezeşti (…) pe piaţa rusească sunt în curs”, a detaliat el.

„Livrările de petrol rusesc Chinei şi Indiei cresc. Cooperarea agricolă se dezvoltă dinamic”, la fel ca şi exportul de îngrăşăminte ruseşti spre ţările BRICS, potrivit preşedintelui rus.

Rusia vrea de asemenea să elaboreze împreună cu partenerii săi din BRICS „mecanisme alternative de transferuri internaţionale” şi o „valută internaţională de rezervă”, pentru a reduce dependenţa de dolar şi de euro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministerul român de Externe ironizează declarațiile Rusiei despre „România Mare”

Ministerul Afacerilor Externe al României ironizează declarațiile Rusiei, care susținea că intrarea Republicii Moldova în UE ar însemna că se reface "România Mare". O...

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua drapelului

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, duminică, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, că tricolorul reprezintă un liant puternic între prezent, trecut şi viitor,...

Bode: Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din...
Ultima oră
Pe aceeași temă