30.8 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăPurcari Wineries a instalat un sistem de panouri solare pe o suprafață...

Purcari Wineries a instalat un sistem de panouri solare pe o suprafață de 1.100 mp

Purcari Wineries Public Company Limited a instalat un Sistem Fotovoltaic pe acoperișul depozitului de păstrare al Vinăriei Bardar. Sistemul de Panouri Solare nou instalat este funcțional începând cu 3 iulie 2023 și acoperă o suprafață de 1.100 mp.

Cu o capacitate de 200 kW, este de așteptat ca investiția să asigure o producție de aproximativ 230.000 kWh anual, aducând grupul mai aproape de ambiția unei producții sustenabile.

Pe viitor, compania își va continua investițiile în creșterea capacității de producție de energie
regenerabilă, cu obiectivul de a acoperi cel puțin 80% din necesarul de energie al grupului din
centrale fotovoltaice.

„Rămânem dedicați obiectivului nostru de sustenabilitate pe termen lung, în timp ce continuăm să
investim și să implementăm Sisteme Fotovoltaice în cadrul vinăriilor noastre. Am reușit să lansăm
cu succes încă un sistem de panouri solare în cadrul Vinăriei Bardar, ceea ce marchează un alt pas
ferm către obiectivul nostru de energie regenerabilă. Eforturile noastre nu se vor opri aici, deoarece suntem hotărâți în activitatea noastră pentru un viitor mai bun și mai sustenabil”, spune Victor Bostan, director Eeecutiv, Purcari Wineries.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan,
Bardar, Domeniile Cuza și Angel’s Estate) gestionează aproximativ 1.450 de hectare de podgorii și operează șapte platforme de producție în România, Moldova și Bulgaria.

Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor Premium din România cu o cotă de 30%, și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de țări.

Fondat în 1827, Chateau Purcari este cea mai premiată vinărie din regiunea Europei Centrale și de Est la Decanter Londra 2015-2021, precum și cea mai bine cotată cramă pe Vivino cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 85.000 de recenzii.

Din februarie 2018, grupul este listat la Bursa de Valori București cu simbolul WINE. Grupul este condus de Victor Bostan, un veteran cu peste 30 de ani de experiență în domeniul vinicol și este susținut de investitori instituționali de top precum: Horizon Capital, Fiera Capital, Conseq, Firebird, East Capital, Franklin Templeton și Norges Bank.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă