6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăPoliticăPSD și PNL sunt din nou pe contre pentru creșterea pensiilor

PSD și PNL sunt din nou pe contre pentru creșterea pensiilor

Principalele partide din coaliţia de guvernare – PSD şi PNL – se contrează, iarăşi, pe tema creșterii pensiilor.

În timp ce social-democraţii susţin că sunt singurii care se luptă pentru majorarea acestora, liberalii afirmă că pensiile trebuie să crească şi se caută soluţiile prin care această majorare să fie cât mai aproape de rata inflaţiei.

”PSD este singurul partid care s-a luptat întotdeauna pentru creşterea pensiilor românilor. În schimb, liderii Dreptei consideră creşterea pensiilor o povară, care merită purtată doar în preajma campaniilor electorale”, au scris, miercuri seară, pe Facebook, liderii PSD, potrivit spotmedia.ro.

Potrivit acestora, ”PSD continuă să se lupte pentru ca toţi cei care au muncit o viaţă să aibă pensii decente, care să-i protejeze în faţa creşterilor de preţuri. O creştere sustenabilă şi corectă”.

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, într-un video care însoţeşte postarea, că pensiile nu ar fi crescut deloc în acest an fără PSD.

”Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă nu ar fi intrat PSD la guvernare”, afirmă Ciolacu.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a menţionat consecvenţa Partidului Naţional Liberal în a creşte pensiile, de fiecare dată când s-a aflat la guvernare.

PSD și PNL nu se înțeleg asupra creșterii pensiilor, premierul Ciucă și președintele Iohannis susținând reducerea efectelor inflației suportate de pensionari

”În anii în care a fost la guvernare, Partidul Naţional Liberal a fost consecvent în demersurile făcute pentru a sprijini pensionarii.

Guvernul condus de PNL a crescut pensiile atât la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie a crescut cu 14% (de la 1.265 lei la 1.442 lei), cât şi la 1 ianuarie 2022, când a fost majorat punctul de pensie cu 10% (de la 1.442 lei la 1.586 lei).

Totodată, pentru a veni în sprijinul pensionarilor afectaţi de creşterile de preţuri, guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a acordat un sprijin financiar în luna ianuarie celor cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei.

Iar, în luna iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei au primit un alt sprijin financiar în valoare de 700 de lei”, a scris Stroe pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că liberalii caută soluţiile pentru ca majorarea de anul viitor să fie cât mai aproape de rata inflaţiei.

”În continuare, PNL consideră că pensiile trebuie să crească şi căutăm soluţiile prin care această majorare să fie cât mai aproape de rata inflaţiei, ţinând cont şi de limita în care poate fi sustenabilă de la bugetul de stat.

Atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Nicolae Ciucă au spus foarte clar că pensionarii din România nu pot şi nu trebuie să suporte efectele inflaţiei. PNL a majorat pensiile când a fost la guvernare şi o va face şi începând cu anul viitor”, a mai scris Ionuţ Stroe.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă