21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăȘtirile zileiPSD renunță la propunerea de la Ministerul Economiei. „Fotbalistul” a luat cartonaș...

PSD renunță la propunerea de la Ministerul Economiei. „Fotbalistul” a luat cartonaș roșu

PSD renunță la propunerea de la Ministerul Economiei, senatorul de Galați, Marius Humelnicu. Acesta a anunțat, deja că își retrage candidatura pentru postul guvernamental din motive personale.

PSD a decis să renunțe la o propunere de ministru din viitorul guvern condus de Nicolae Ciucă. Este vorba despre Marius Humelnicu, senator de Galați și fost fotbalist.

„Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament. Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid”, a scris Marius Humelnicu într-un mesaj.

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis luni să îl propună pe Marius Humelnicu pentru a prelua portofoliul de ministru al Economiei în guvernul care va fi condus de Nicolae Ciucă, scrie Agerpres.

PSD renunță la „fotbalistul” de la filiala Galați

Întrebat ce îl recomandă pe senatorul PSD pentru a fi ministru al Economiei, având în vedere că până în 2007 a fost fotbalist, iar apoi a ocupat doar funcţii publice, Marcel Ciolacu a spus: “Vorbiţi de senatorul de Galaţi, care este preşedintele Comisiei de IT din Senat, comisie decizională. Am înţeles că este inginer şi are toată susţinerea noastră pentru acest domeniu. Va veni în faţa dumneavoastră şi se va prezenta. Sper să fie un ministru pe măsura aşteptărilor românilor”.

El a adăugat că propunerile pentru funcţii într-un partid vin din partea organizaţiilor. “A venit, în primul rând, propunerea din partea organizaţiei de Galaţi, din care face parte. Aşa funcţionează un partid. Este propunerea organizaţiei de Galaţi”, a explicat Marcel Ciolacu.

Marius Humelnicu a fost fotbalist până în 2007, city manager în Galați și secretar de stat în Ministrul Transporturilor.

Potrivit unor surse politice, în locul său ar urma să fie propus pentru ministerul Economiei  Florin Spătaru, director în cadrul Şantierului Naval Mangalia, susține Digi24. Spătaru a fost timp de aproape 9 ani președinte ANCONAV, asociația românească de construcții navale.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă