17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăȘtirile zileiProtestele de Ziua Muncii în întreaga lume

Protestele de Ziua Muncii în întreaga lume

Protestele de Ziua Muncii au devenit o obișnuință în întreaga lume, iar luna Zilei Muncii este marcată de cele mai multe ori prin acest tip de manifestări, potrivit Reuters.

Din Turcia până în Coreea de Sud, iată un rezumat al principalelor demonstrații de Ziua de 1 Mai din întreaga lume.

Lucrătorii din întreaga lume se alătură manifestărilor lunii Zilei Muncii sau Zilei de 1 Mai, prin proteste în locații ca Paris, Franța, Istanbul, Turcia,  Seul, Coreea de Sud sau Manilla în Filipine.

VIDEO: Poliția din Paris se luptă cu anarhiștii la mitingul de Ziua Muncii

Poliția franceză s-a ciocnit cu anarhiști îmbrăcați în negru la Paris și în alte orașe mari în timpul protestelor organizate de sindicate împotriva creșterii vârstei de pensionare de către președintele Emmanuel Macron. Muncitorii s-au alăturat mitingurilor de Ziua Muncii din întreaga Europă.

În capitala Franței, poliția a fost lovită cu diverse obiecte, au fost incendiate și stațiile de autobuz și au fost distruse chiar în momentul în care marșul condus de sindicate a pornit din Place de la Republique, în centrul orașului.

Popularitatea lui Macron s-a prăbușit aproape de minimele record atinse în timpul crizei „vestelor galbene”, după ce a respins sindicatele și grevele multisectoriale și a ridicat vârsta de pensionare cu doi ani, la 64 de ani.

Măsura a cristalizat nemulțumirea față de un președinte perceput de mulți ca fiind indiferent față de creșterea traiului de zi cu zi, iar Macron e întâmpinat cu huiduieli, atunci când se întâlnește cu cetățenii la evenimente publice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă