15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăȘtirile zileiProtestele cresc în intensitate după accidentul de tren din Grecia

Protestele cresc în intensitate după accidentul de tren din Grecia

Protestele au crescut în intensitate după accidentul de tren din Grecia ce a făcut peste 57 de morți și sute de răniți.

Ciocniri au izbucnit vineri în fața parlamentului grec, în urma unei demonstrații din cauza coliziuni mortale a trenului ce lega Atena de Salonic și care a provocat moartea a cel puțin 57 de persoane, conform Reuters.


Unii protestatari au aruncat cocktail-uri Molotov și petarde în poliția din afara clădirii. Ofițerii au răspuns cu gaze lacrimogene.


Ciocniri similare au fost văzute și în orașul Salonic, după ce mii de oameni au mărșăluit în semn de protest, ținând pancarte care în engleză se traduceau prin: „PROFITUL LOR – MORȚII NOSTRI”.
La începutul zilei, familii și prieteni, îmbrăcați în negru, stăteau în fața unei biserici din Katerini, lângă sicriul unei mame de 34 de ani, ucisă în cel mai mortal accident de tren din Grecia.
A fost prima înmormântare cunoscută după accidentul de marți seara.


La bordul trenului de călători se aflau peste 350 de persoane, mulți dintre ei studenți care se întorceau la Salonic din Atena după un weekend lung de vacanță.
Furia a crescut în toată țara din cauza accidentului, pe care guvernul l-a atribuit erorii umane, dar despre care sindicatele spun că a fost inevitabil din cauza lipsei de întreținere și a semnalizării defectuoase.

Protestele după accidentul de tren din Grecia au crescut, mii de studenți fiind pe străzi în Atena și Salonic

Peste 5.000 de studenți și elevi au protestat la Atena.
„ Cel mai mult ne simțim furioși pentru că acest lucru s-a putut întâmpla în anul 2023, cum se pot ciocni două trenuri, pentru a avea de-a face cu un astfel de eveniment, când există atât de multă tehnologie (care există)?”, spune studentul Aggelos Thomopoulos.
Lucrătorii feroviari care au început o grevă joi și-au prelungit protestul cu încă 48 de ore vineri.

VIDEO: Studenții greci protestează din cauza accidentului de tren

Peste 5.000 de studenți și elevi au protestat vineri, 3 martie, la Atena, în semn de furie față de accidentul feroviar devastator care a provocat moartea a cel puțin 57 de persoane în nordul Greciei, printre care mulți studenți.

Protestatarii s-au îndreptat spre birourile operatorului de pasageri Hellenic Train, purtând bannere cu cuvântul „criminali”.

Protestul a fost unul dintre cele câteva care au avut loc vineri în țară. „Cel mai mult ne înfurie faptul că asemenea accident s-a putut întâmpla în anul 2023, adică…cum se poate ca două trenuri să se ciocnească?”, a declarat studentul Aggelos Thompoulos.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă