9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiProgram de pregătire pentru personalul penitenciarelor, de 31 milioane de euro

Program de pregătire pentru personalul penitenciarelor, de 31 milioane de euro

Proiectul Correctional este finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021, Programul „Justiție”, are o alocare financiară de 31 milioane de euro. Obiectivul general este de instruire a personalului din serviciile corecționale și îmbunătățirea proceselor educative și a infrastructurii, iar Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna are următoarele obiective specifice:

•             Construirea complexului de pregătire fizică și educațională pentru personalul de penitenciare;

•             Realizarea aplicației informatizate EMES (Sistem Electronic de Management Educațional);

•             Elaborarea curriculum-ului de pregătire pentru viitorii angajați ai celor patru centre pilot, construite în cadrul proiectului.

Comisarul șef de poliție penitenciară Marian Ilie, directorul general adjunct al ANP, a subliniat faptul că „proiectul vizează atât persoanele custodiate și reintegrarea socială a acestora, cât și personalul sistemului penitenciar. O parte considerabilă a fondurilor este alocată formării personalului din penitenciare și probațiune. La nivelul Școlii se va implementa, în premieră, începând din acest an, un sistem electronic de management educațional, pe scurt EMES, cu rolul de a facilita procesul educațional, prin digitalizarea acestuia.”.

Directorul Școlii, domnul comisar șef de poliție penitenciară Vasile SCUTARU, a evidențiat faptul că, în cadrul acestui proiect, „Școala are posibilitatea să continue procesul de dezvoltare a infrastructurii, prin construirea complexului de pregătire fizică și educațională a personalului de penitenciare.”.

Un alt beneficiu al proiectului este implementarea în cadrul Școlii a conceptului de digitalizare a procesului didactic, tot mai des amintit și aplicat în instituțiile moderne de învățământ.

La finalul conferinței, a fost subliniat rolul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, care, deși reprezintă o mică piesă din marele puzzle al acestui proiect, are capacitatea de a furniza expertiza necesară pentru ca obiectivele propuse să se realizeze la standarde foarte înalte.

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă