27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialJustițieProcurorul Constantin Daniel Bosînceanu, trimis în judecată pentru că a violat o...

Procurorul Constantin Daniel Bosînceanu, trimis în judecată pentru că a violat o minoră! Iniţial, dosarul fusese clasat. Reacția ministrului Justiției

Constantin Daniel Bosînceanu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, judeţul Iaşi, a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru viol, el fiind acuzat că a constrâns o adolescentă, prin violenţă fizică şi ameninţarea cu moartea, să întreţină în mod repetat raporturi sexuale cu el.

„În perioada septembrie 2015 – iunie 2017, inculpatul a constrâns persoana vătămată prin violenţă fizică, constând în ţinerea, imobilizarea şi dezbrăcarea forţată, precum şi prin ameninţarea cu moartea, să întreţină raporturi sexuale într-un apartament din municipiul Iaşi. De asemenea, prin ameninţare, inculpatul a determinat persoana vătămată să întreţină raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus în
locuri izolate din oraş. Din probele administrate, a reieşit că raporturile sexuale la care a fost constrânsă persoana vătămată au avut frecvenţa de unul sau două pe săptămână, de regulă în interiorul apartamentului şi, de două ori, pe bancheta din spate a autoturismului, sub ameninţarea permanentă că ceea ce i se întâmpla victimei era: „secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt şi dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului”, a transmis Parchetul General într-un comunicat de presă.

Procurorul Constantin Daniel Bosînceanu. Sursa foto: jurnaluldeiasi.com

În rechizitoriu s-a reţinut că procurorul a acţionat cu intenţie directă, prevăzând şi dorind producerea urmăririlor, constând în lezarea libertăţii şi inviolabilităţii sexuale a victimei şi cunoştea că, în perioada infracţiunii comise împotriva ei, persoana vătămată a avut vârsta cuprinsă între 15 ani şi 17 ani.

Iniţial, acest dosar a fost clasat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, ancheta fiind redeschisă după ce procurorul general Alex Florenţa a infirmat soluţia de clasare, la data de 30 august 2023.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Bacău.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a calificat, vineri, drept „un semn de sănătate a sistemului judiciar” trimiterea în judecată a procurorului violator.

„Nimic nu poate fi mai tragic, mai dureros decât abuzurile sexuale care au ca victime copiii! Trimiterea în judecată a unui procuror din județul Iași pentru viol după infirmarea soluției de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași mi se pare un semn de sănătate a sistemului judiciar. Este important să nu uităm că legea este una pentru toți, ea trebuie aplicată egal în orice situație! La fel ca în orice alt dosar, cel acuzat se bucură de prezumția de nevinovăție, iar decizia va fi luată de judecători. Am încredere în modul cum funcționează instituțiile din sistemul judiciar”

Alina Gorghiu, ministrul Justiției

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă