26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiProcurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu pentru act...

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar, pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele infracţiuni în formă continuată, au informat, miercuri, anchetatorii, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar, „pentru săvârşirea în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), (…), a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), (…) , a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale), (…) şi a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale)”.

Conform procurorilor, în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în jurul datelor de 19 şi 22 noiembrie 2020, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani şi 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul Bucureşti.

Alte infracţiuni au fost comise în staţiunea Olimp şi municipiul Constanţa, adaugă sursa citată.

„În jurul datei de 20.09.2020 şi în jurul datei de 22.09.2020, inculpatul D. C.-D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta este minoră şi că practică prostituţia, contra sumei de 800 de lei (400 lei la data de 20.09.2020 şi 400 lei la data de 22.09.2020), în timp ce se aflau în camera unui hotel, situat în staţiunea Olimp din judeţul Constanţa. În jurul datei de 15.08.2021 şi în jurul datei de 16.08.2021, inculpatul D. C.-D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta este minoră şi că practică prostituţia, contra sumei de 800 de lei (400 lei la data de 15.08.2021 şi 400 lei la data de 16.08.2021), în timp ce se aflau în dormitorul apartamentului martorului G. G.-V., situat în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanţa”, se mai menţionează în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Fostul patron OTV Dan Diaconescu a fost reţinut pentru 24 de ore, în data de 7 aprilie, el fiind acuzat de comiterea a două infracţiuni de act sexual cu un minor şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile, a informat la acea dată Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa. Procurorii au cerut la acel moment arestarea preventivă a acestuia, solicitare respinsă însă de către o instanţă a Judecătoriei Constanţa, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu. Pe 13 aprilie, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ca Dan Diaconescu să fie cercetat sub control judiciar. 

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă