26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSocialEvenimentPrincipele Radu a participat la funeraliile fostului Rege Constantin al II-lea

Principele Radu a participat la funeraliile fostului Rege Constantin al II-lea

Principele Radu a reprezentat-o luni, la Atena, pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, la funeraliile fostului rege Constantin al II-lea.

”Luni, la slujba de înmormântare a Regelui Constantin al II-lea la Catedrala Metropolitană din Atena, Alteţa Sa Regală Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei.

La ceremonie au luat parte membrii Familiei Regale a Greciei, alături de membri ai Familiilor Regale ale Spaniei, Danemarcei, Marii Britanii, Olandei, Suediei, Norvegiei, Bulgariei, Belgiei, Luxemburgului, Iordaniei, Iranului, Serbiei şi Germaniei, precum şi de membri ai Familiilor Princiare de Monaco şi Liechtenstein”, informează Familia Regală a României.

În cursul după-amiezii, la Cimitirul Regal de la Tatoi a avut loc ceremonia de îngropare, în prezenţa familiei şi a invitaţilor regali, potrivit agerpres.ro.

Principele Radu a luat parte la funeraliile fostului Rege Constantin al II-lea, fiind nașul de cununie al Majestăţii Sale Margareta şi al Principelui Consort Radu

În seara de luni, Principele Consort a luat parte la parastasul oferit de Familia Regală a Greciei, menţionează sursa citată.

Fostul rege al Greciei, Constantin al II-lea, aflat la putere înainte de restabilirea Republicii, în 1974, a încetat din viaţă săptămâna trecută, la Atena, la vârsta de 82 de ani.

Regele Constantin a fost naş de botez al Custodelui Coroanei şi naş de cununie al Majestăţii Sale Margareta şi Principelui Consort Radu, la Lausanne, în 1996.

Principele Radu a luat parte în Parcul Carol I la un eveniment de marcare a Zilei Internaționale a Păcii

Principele Radu a participat, miercuri, în Parcul Carol I, la un eveniment de marcare a Zilei Internaţionale a Păcii, prin plantarea „Copacului Păcii”, un stejar, de către copiii militarilor români căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, precizează Familia Regală.

Alteța Sa Regală a deschis evenimentul cu un scurt discurs, în care a mulțumit pentru inițiativa de a include capitala României în șirul orașelor care găzduiesc cei 29 de copaci ai păcii din 17 țări de pe 4 continentele. Principele a subliniat rolul Asociației Servare et Manere din Slovacia în păstrarea vie a memoriei soldaților români căzuți pe pământ slovac în al Doilea Război Mondial. Copacul Păcii de la Zvolen (Republica Slovacia) a fost plantat în septembrie 2021, în memoria Regelui Mihai I al României.

Stejarul din Parcul Carol a fost plantat de copiii militarilor români căzuți la datorie în teatrele de operații. Întreg evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Voluntarilor Invictus România, aflată sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu, și cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, potrivit romaniaregala.ro.

Principele Radu a marcat în Parcul Carol I un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Păcii, dar au fost prezente și alte oficialități acolo

Principele Radu a salutat participanții și a oferit cadouri tinerilor prezenți la eveniment.

La ceremonie au fost prezenți dl Eduard Bachide, secretar de Stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului; general-maior Cristian-Daniel Dan, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre; dl. Marek Sobola, inițiatorul proiectului Copacului Păcii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...
Ultima oră
Pe aceeași temă